De Omroeper van Naat Piek
De Omroeper van Naat Piek

Naat Piek viert 50-jarig bestaan met open dag

Kunst en cultuur 849 keer gelezen

UDEN | Toneelvereniging Naat Piek bestaat dit jaar 50 jaar en dat wordt gevierd met een open dag op 30 september in het binnen- en buitentheater van Naat Piek.

Tijdens deze open dag zijn er verschillende activiteiten, zoals rondleidingen door het historisch gebouw, een eenakter op diverse tijdstippen in het binnentheater, verkoop van toneelkleding, live muziek en een fototentoonstelling over 50 jaar Naat Piek. Speciaal voor kinderen zijn er schilderworkshops onder leiding van een kunstenaar en grimeer- en verkleedsessies. Ook wordt de nieuwste aanwinst van Theater Naat Piek gepresenteerd: de Omroeper Naat Piek. Vorige week vrijdagavond is hij al gesignaleerd in het dorp. Gewapend met zijn podium heeft hij luidkeels en met een mateloos enthousiasme de open dag aan het winkelend publiek gepresenteerd. Ook op de feestdag op 30 september zal hij in en rond het theater de diverse activiteiten aankondigen.

Theater Naat Piek is vernoemd naar de hoofdpersoon van de roman 'Het lustige leven van Naat Piek', geschreven door H.J.M. Van den Heuvel. Naat Piek was een ondeugende schelm uit vroegere tijden die allerlei fratsen uithaalde. Vandaag de dag, na 50 jaar, draagt de toneelvereniging deze naam nog steeds met trots. Al sinds 1979 geniet het publiek hier in het voorjaar, in de zomer of in het najaar van voorstellingen. Sinds 1991 worden er in het voormalige PNEM gebouw, dat behoort tot het industrieel erfgoed van Uden, voorstellingen gegeven door verschillende spelersgroepen.

De open dag duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Voor de bereikbaarheid van het theater en meer info, raadpleeg de website www.naatpiek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant