Ook in het zonnetje kon worden genoten van optredens (foto: WeAreTheNight.com)
Ook in het zonnetje kon worden genoten van optredens (foto: WeAreTheNight.com)

Warmste FestyLand en Heerlijk Hemelrijk Festival editie ooit

Kunst en cultuur 2.000 keer gelezen

VOLKEL | Met de zomerse temperaturen van afgelopen weekend was dit verreweg de warmste editie van het cross-over festival FestyLand en Heerlijk Hemelrijk Festival, een festival voor écht iedereen.

Daar waar vorig jaar FestyLand het 'gewonnen' had van het weer omdat de sfeer geweldig was ondanks de vele regenval, hebben de bezoekers vrijdag en zaterdag kunnen genieten van een zonovergoten FestyLand en was dit niet minder op Heerlijk Hemelrijk Festival. "Het was een enorm succes", vertelt Geertje van Zoggel van Par-T Events. "Heerlijk Hemelrijk Festival was met 15.000 verkochte kaarten zelfs helemaal uitverkocht. Als je dit vergelijkt met de 11.000 bezoekers van vorig jaar is dat een flinke stijging. Het weer speelt daarbij natuurlijk een grote rol, maar het bleek ook dat de acts die we geboekt hadden erg geliefd waren onder het publiek." Bij de optredens van onder anderen Maan, StukTV, Lil Kleine en Famke Louise puilden de tenten uit.

FestyLand
Voor de elfde keer werd het tentenkamp op het Hemelrijk opgebouwd en ditmaal waren op vrijdag en zaterdag artiesten als Golden Earring, Nicky Romero, Lil Kleine, Miss Montreal, Kraantje Pappie, Lucas & Steve, Nielson & Band, The Dirty Daddies, Bizzey, BZB aan de beurt. Een terrein met twaalf sfeervolle tenten, waar bezoekers in elke area van een ander muziekgenre konden genieten. Onder meer Pop, House, Rock, Electro, Hip-Hop, 90's, en Disco kwamen voorbij. Wederom was de FestyLand Acoustic een succes, waar speciale akoestische optredens in een intieme huiskamersetting werden gegeven. Op het gehele terrein kon er naast muziek ook genoten worden van divers en ambachtelijk eten bij diverse foodtrucks. Tevens werden er verschillende speciaalbieren geschonken. Met 13.750 bezoekers op vrijdag en 14.750 bezoekers op zaterdag, plust FestyLand in bezoekersaantallen en genoten er in totaal 28.500 mensen van het diverse evenement in Volkel.

Heerlijk Hemelrijk Festival
Het Heerlijk Hemelrijk Festival op zondag is een festival voor écht iedereen. De speeltuin van het recreatiepark Hemelrijk was ook geopend en jong en oud heeft kunnen genieten van artiesten, zoals Lil Kleine, Maan, BZB en The Wetnecks (USA). De Jupiler Live Stage werd geopend door Baby Blue, met de Baby Blue Special Show. Daarnaast waren er workshops, attracties, entertainment en veel meer. Een veiling in de EetertainTent bracht maar liefst 1300 euro op voor Stichting Make a Wish.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant