Winterkoorts is drie dagen te zien in Theater Markant
Winterkoorts is drie dagen te zien in Theater Markant

Win kaarten voor voorstelling Winterkoorts in Theater Markant

Kunst en cultuur 356 keer gelezen

UDEN | De voorstelling Winterkoorts wordt op dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 oktober opgevoerd in Theater Markant. Winterkoorts is een voorstelling van Van den Krommenacker Theaterproducties.

Het stuk gaat over een dementerende, ooit gevierde operazangeres wordt noodgedwongen in huis genomen door haar zoon Lucas. Ze kan niet meer voor zichzelf zorgen en wacht op een plaatsje in het verzorgingshuis. Ze is alle grip op de realiteit kwijt. Alleen haar eigen werkelijkheid doet er nog toe. Maar die is behalve mooi ook wreed en bedreigend. Het contact met haar zoon verloopt stroef, het vergt van beiden steeds meer. Hij probeert er het beste van te maken. Zijn geduld te bewaren. Te grijpen wat gaandeweg over de rand van zijn moeders geheugen valt. En dan is er ook nog een verpleegster die hen alle twee in verwarring brengt... Winterkoorts gaat over aftakeling, ouderdomsverwardheid en dementie. Over een ijle werkelijkheid in een wereld die uit het lood hangt. De tekst is van Tjeerd Bischoff, de regie van Sofie van den Krommenacker. Het stuk wordt gespeeld door Willy van den Heuvel, Guido Gerard en Lilian van Overbeek.

Winnen
Een kaartje kost 16,50 euro (exclusief 1,50 euro). De voorstelling begint om 20.30 uur en is omstreeks 21.45 uur afgelopen. Udens Weekblad mag twee kaarten weggeven voor 25 oktober. Winnen? Mail dan je naam en telefoonnummer naar redactie@udensweekblad.nl. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant