MarieChristien
MarieChristien Francy Ebbers Fotografie

MarieChristien: 'Ik ben meer dan de zangeres van toen'

Kunst en cultuur 1.419 keer gelezen

UDEN | Zangeres en theatermaker MarieChristien uit Volkel viert op 11 november dat ze 20 jaar in het vak zit. Dit doet ze in Theater Markant met een theatervoorstelling én de cd-presentatie van haar negende album.

door Temmie van Uden

In de voorstelling 'Pure Kracht' vertelt MarieChristien één keer haar verhaal. Niet alleen maar liedjes, maar juist ook het verhaal daar omheen. "Het gaat over keuzes maken en 'ja' of 'nee' durven zeggen", vertelt MarieChristien. "Mijn eerste gitaar en eerste songfestival. De overgang van het zingen in het Brabants dialect naar Nederlandstalig. De beslissing om te stoppen in het onderwijs en een professionele carrière in de muziek te beginnen." Want er gebeurde een hoop door de jaren heen. Haar carrière begon met Brabantse liedjes, inmiddels treedt ze met haar liedjes op door heel het land. Daarmee komt ze tot zo'n 230 tot 240 optredens per jaar. "Veel mensen zien me nog steeds als 'dat zangeresje dat Avé Maria zingt', maar ik ben inmiddels veel meer dan dat."

Team
Tijdens de voorstelling komen alle liedjes van het nieuwe album voorbij. "Deze cd heeft een heel eigen stijl. De nummers zijn erg afwisselend; van up-tempo tot luisternummers. Het is anders dan de andere cd's die ik gemaakt heb. Dit gaat echt over het kleine wat muziek kan hebben, waarmee ik terug ga naar het pure van muziek. Zo wordt er bijvoorbeeld veel meer de nadruk op percussie gelegd dan op de drums." De cd kwam tot stand in samenwerking met verschillende mensen. "Pieter van Schooten uit Zeeland produceerde dit album en schreef ook twee nummers. Tiny van Schijndel, lid van het Kwartjesvolk, maakte ook een nummer. Degenen die de muziek op de cd en tijdens de voorstelling verzorgen zijn violiste Iris van Nuland, bassist Paul van Extel, percussionist en drummer Colin Dekkers, gitariste Karlijn Raaijmakers, en Bram Bosmans, die de piano, trompet, bugel en saxofoon voor zijn rekening neemt." De voorstelling maakt ze in samenwerking met regisseur Henk Hendrikx uit Zevenbergen. "Het is enorm fijn samenwerken met deze mensen. Het was altijd mijn droom om meer te doen met muzikanten in een voorstelling met live-muziek. Ik weet zeker dat we 11 november met z'n allen iets goeds neer gaan zetten."

Carrière
De succesvolle carrière van MarieChristien komt in één middag voorbij. De stappen en de keuzes die ze maakte in haar leven hebben invloed gehad op hoe ze op dit moment in het leven staat. "20 jaar in het vak. Op eigen kracht, maar niet alleen. Ik voel me inmiddels echt een theatervrouw die weet wat ze wil en wil laten zien wat ze kan. Ik ben meer dan de zangeres van toen."

Informatie
De voorstelling begint op zondag 11 november om 14.30 uur. De cd-presentatie komt in de voorstelling voorbij. Een ticket kost 15 euro (exclusief 1,50 euro ticketkosten) en is te reserveren via www.markantuden.nl of telefonisch via 0413 25 61 10.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant