Afbeelding

BlacKkKlansman in Filmhuis De Pul

Kunst en cultuur 391 keer gelezen

UDEN | Filmhuis De Pul draait op woensdag 14 november de waargebeurde film 'BlacKkKklansman', waarin het verhaal wordt verteld van de eerste Afro-Amerikaanse politieagent, die weet te infultreren in de racistische Ku Klux Klan. 

Detective Stallworth (John David Washington) en zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) wisten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen. Hun doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie om de macht over te nemen in de stad, te dwarsbomen. Spike Lee (Inside Man, Malcolm X, Do the Right Thing) vertelt op zijn kenmerkende directe, maar tevens humorvolle wijze dit ongelooflijke verhaal dat je in de meeste geschiedenisboeken niet tegenkomt. Geproduceerd door het team achter het Oscarwinnende Get Out.

BlacKkKlansman is geproduceerd door Sean McKittrick en Raymond Mansfield namens QC Entertainment, door Jason Blum namens Blumhouse, door Jordan Peele namens Monkeypaw, door Spike Lee zelf, en door Shaun Redick. Edward H. Hamm Jr. van QC trad op als uitvoerend producent.

De film begint om 20.00 uur en entree bedraagt 6 euro. Reserveren voor de film kan via filmpul.com, daar vind je tevens meer info en het volledige programma van het Udense filmhuis. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant