Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

25 jaar Intervalkoor Pius X

Kunst en cultuur 1.042 keer gelezen

UDEN | Intervalkoor Pius X vierde gisteren zijn 25-jarig jubileum. Het koor bestaat op dit moment uit 32 leden, in leeftijd variërend van 63 tot 89 jaar.

Oud-pastoor Jacques Leo van de voormalige Pius X-parochie nam 25 jaar geleden op 10 november 1993, samen met de eerste dirigent Martien van der Venne,  het initiatief om een nieuw koor op te richten. Het was de bedoeling dat het koor één keer per maand de zaterdagavondviering ging opluisteren omdat er anders niet werd gezongen tijdens deze viering. Het is niet bij één keer per maand gebleven. Na het opheffen van de Pius X-parochie maakte het koor deel uit van de Petrusparochie. Ook hier mochten ze regelmatig een viering met hun liederen opluisteren maar in de loop van de jaren zingt het koor ook in de Kruisherenkapel, en in verschillende kerken buiten Uden. Regelmatig zijn ze een graag geziene gast bij vieringen in verzorgings- en verpleeghuizen of om in mei of oktober Marialiedjes te zingen met dementerende ouderen. Traditiegetrouw zingen ze op 15 augustus tijdens de jaarlijkse openluchtmis b.g.v. Maria ten Hemelopneming. De koorzangers zijn een hechte groep mensen die met veel gezelligheid elke woensdag repeteren in het parochiecentrum H. Petrus o.l.v. dirigente Karin de Rijk. 

Wil je graag lid worden van het Intervalkoor? Kom dan eens meezingen op woensdagavond. Je kunt je aanmelden bij Karin de Rijk (karin.de.rijk@home.nl). 
 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant