De leden van de band Moonkings
De leden van de band Moonkings

'Al veertig jaar muzikant, maar nog zo gretig als in het begin'

Kunst en cultuur 697 keer gelezen

UDEN | Rockgitarist Ad Vandenberg staat vrijdag in De Pul met zijn band Moonkings. De mzuikant, bekend van Whitesnake en Vandenberg richtte in 2014 een nieuwe band op en tourt sinds dien weer de hele wereld over.

Vier jaar na het oprichten van Moonkings, is er nu een nieuw album: MK II. Met de tournee van het eerste album van Vandenberg's Moonkings wist de band De Pul volledig uit te verkopen. Ook met dit tweede album scoort Adrian Vandenberg hoge ogen: "Vintage seventies hard rock, met invloeden van hedendaagse heavy rock, met de virtuoze gitaarkwaliteiten. Ik ben al meer dan veertig jaar professioneel muzikant, maar ik ben nog steeds zo gretig als in het begin en heb nog steeds het gevoel dat het allemaal net is begonnen. Daarom ben ik er zeker van dat er nog veel mooie jaren aankomen met deze band", aldus Vandenberg.

The Dirty Denims
Het voorprogramma in De Pul wordt verzorgd door de regionale band The Dirty Denims. De band maakt 'Happy Hardrock', wat invloeden heeft van acts als AC/DC, KISS, Joan Jett, Ramones en The Donnas. De organisatie van Lowlands omschreef hun muziek als "poepstrakke punk- en hardrock, met riffs uit het arsenaal van the Ramones en AC/DC.

Informatie
Het evenement in De Pul begint om 20.15 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. Entree bedraagt 25,42 euro, inclusief servicekosten. Kaarten voor shows in De Pul zijn verkrijgbaar via www.livepul.com, Ticketmaster en alle Primera-filialen in Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant