Blaudzun met nieuw album in De Pul

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Johannes Sigmond, beter bekend als Blaudzun, staat aankomende donderdag in De Pul met een bijzonder project. De succesvolle, Nederlandse muzikant bracht begin dit jaar het laatste deel van zijn albumtrilogie Jupiter uit en brengt deze donderdag live in De Pul. 

Na zijn succesalbum Promises of No Man's Land (2014) begon Blaudzun aan een bijzonder project: een albumtrilogie met de naam Jupiter. In april kwam zijn derde en laatste deel uit genaamd _UP_. Wat hij dus live zal opvoeren in De Pul. "Ik weet nu hoe het werkt om in korte tijd iets te maken en het snel uit te brengen. Maar ik geloof toch meer in de tijd nemen. De twijfel toelaten. Op _UP_ is elke noot die ik speel en elke melodielijn die ik zing gewogen. Vaak ervaar ik bij een schilderij, plaat of boek van een ander hoeveel tijd erin zit. Dan voel je de rijkdom tussen de regels door. Ik las dat Tommy Wieringa nadat hij een boek af had, tóch nog naar de Waddeneilanden ging om elk woord opnieuw te wegen. Zo ben ik met het nieuwe album ook te werk gegaan."

Support: Faradays
Voorafgaand aan de show van Blaudzun zal Faradays het voorprogramma verzorgen. Faradays is een project van singer-songwriter Karindra Perrier. Met Faradays brengt ze dromerige, elektronische indiepopsongs met een donker randje, laat ze een nostalgische kant van haarzelf zien. Met een stem die doet denken aan Lana Del Rey kun je heerlijk wegdromen voorafgaand aan het optreden van Blaudzun.

Kaarten
Het evenemen begint om 20.30. Entree bedraagt 25,42 euro, inclusief servicekosten. Kaarten voor shows in De Pul zijn verkrijgbaar via www.livepul.com, Ticketmaster en alle Primera-filialen in Nederland.

Meer berichten