Esther Groenenberg
Esther Groenenberg (Foto: D. Schreuders)

Esther Groenenberg brengt muzikaal eerbetoon aan Carole King

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Zangeres Esther Groenenberg brengt een muzikaal eerbetoon uit fascinatie voor Carole King. Op donderdag 6 december brengt Esther een avond vol fantastische muziek, die het publiek meevoert naar de jaren zestig en zeventig.

In de jaren zestig schreef Carole King talloze hits voor andere artiesten waaronder A Natural Woman en You've got a friend. Begin jaren zeventig brak ze door als soloartiest met haar album Tapestry. Het belooft een avond te worden vol heerlijke muziek uit de jaren zestig en zeventig. Esther Groenenberg staat, als altijd, op het podium met louter topmuzikanten: bassist Dirk Schreuders (Her Majesty, Bertolf), drummer/zanger Bauke Bakker (Her Majesty, Bertolf) en gitarist Bas Schouten (The Handsome Poets, Lisa Lois). Samen creëren ze de sfeer van The Troubadour, de nachtclub die zo'n grote rol speelde in de carrière van Carole King.

Esther Groenenberg
Esther bracht drie albums uit en toerde met haar eigen liedjes langs de Nederlandse theaters. Ze scoorde een grote YouTube-hit met haar liedje Oh meisje en maakt deel uit van de meidenband The Bluebettes (a tribute to the Sixties). Esther begeleidt zichzelf op de piano, waarbij Carole King als haar grote voorbeeld geldt. Esther heeft een enorme fascinatie voor Carole King. Ze studeerde de laatste jaren verwoed alle liedjes van Tapestry in. De biografie van Carole King naast haar bed; Tapestry op de draaitafel. Dit eerbetoon is dan ook niet minder dan een logische stap in haar carrière.

Informatie
Carole King – A Natural Woman is op donderdag 6 december om 20.30 uur te zien in de Kleine zaal van Markant Uden. Tickets kosten 20 euro (excl. 1,50 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.
 
 

Meer berichten