Een repetitie
Een repetitie (Foto: Ad van de Graaf)

Het is bijna zover: de première van de Udense Musical

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | We zijn aangekomen bij de laatste dag voor de première van de zesde Udense Musical, morgen in Theater Markant. In het theater wordt nog even gerepeteerd om de laatste puntjes op de i te zetten.

'Uden in Noot' wordt in totaal acht keer gespeeld, gezongen en gedanst door een enthousiaste groep mensen die met elkaar een jaar lang intensief gerepeteerd heeft. Humor, ontroering en een vleugje drama zullen elkaar afwisselen in een avondvullende voorstelling waarin het Eurovisie Songfestival haar tenten heeft opgeslagen in de sfeervolle schouwburg middenin het mooiste stadje van de Peel en ver daarbuiten. De meeste mensen zien de spelers op het podium en horen het orkest in de orkestbak, maar natuurlijk zijn er werkgroepen die achter de schermen enorm hard werken. De decorgroep bijvoorbeeld. Adri Frigge heeft het decor ontworpen. Hjalmar Andersen, Petra en Rinus Michels zijn de drijvende krachten achter het enthousiaste team bouwers. Ook de kledinggroep onder leiding van Meka Nurtini Mekajani heeft de afgelopen periode bijzonder hard gewerkt om alle kledingstukken op tijd af te krijgen. En dat is gelukt.

Ambitie, hoogmoed, verliefdheid, trouw: ingrediënten genoeg voor een genoeglijke en vermakelijke avond waarbij de 37 castleden muzikaal ondersteund zullen worden door een 16-koppig live orkest. Kaarten zijn te bestellen via de website van Markant: markantuden.nl. Voor hen die, enthousiast geworden door de productie, belangstelling hebben om zich (verder) te bekwamen in spel en zang geeft auteur en regisseur Bart Stultiens vanaf januari 2019 een serie musicalworkshops bij Kunst & Co.

Meer berichten