Soundart in theater Naat Piek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De achtste Pnem Soundart-avond vindt morgen plaats in de zaal van theater Naat Piek aan de Pnemstraat in Uden. PNEM staat voor Platform Nieuwe Electrische Muziek.

Een groot aantal bezoekers van de Maashorst begint een wandeling vanaf de parkeerplaats van het theater Naat Piek en kennen 'Het Grote Oor'. Deze manshoge poster bevat een QR code waarmee een Soundart-wandeling door de Maashorst begint. Voor menigeen is het verrassend te weten dat veel internationale Soundartkunstenaars die opgenomen zijn in deze wandeling, optraden in Uden. Geluid als kunstvorm noemt men Soundart en kent vele vormen; electronische composities, abstract geluid, field recordings en geimproviseerd geluid. Ook herkenbare uitingen als radiokunst of Minimal music met uitvoeringen op traditionele instrumenten kunnen onder Soundart gepresenteerd worden. Een aantal vormen van geluidskunst zijn te beleven tijdens de Soundartavond op 8 december. Onder de naam 'A Disrupted Opera' voegen zich verschillende uitvoerenden samen in een geluidsbeleving met traditionele instrumenten, stem en elctronica.

Zo gebruikt Ge van Berkel gebruikt zijn stem als instrument. Teksten en woorden vormen de basis voor wonderlijke composities. Tussen gesproken en gezongen tekst zit een groot aantal mogelijkheden die van Berkel gebruikt door intonatie, articulatie en dictie. Duo Jeroen Huisman en Carel Lanters zet een bijzonder instrument in op deze avond: een combinatie van de Irish Ulliean Bagpipe en electronica. En zo is er nog veel meer.

De entree is 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Vrienden van het Soundartfestival mogen gratis naar binnen. De avond begint om 20.00 uur, de foyer is om 19.30 uur open.

Meer berichten