Directeur Gijs de Louw in De Pul
Directeur Gijs de Louw in De Pul (Foto: Hans Anneveldt)

De Pul genomineerd voor beste poppodium van Nederland

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Het Udense poppodium De Pul is genomineerd voor beste podium bij de IJzeren Podiumdieren. De Pul is één van de vier genomineerden voor de prijs, die wordt uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.  

De IJzeren Podiumdieren zijn peer-to-peer prijzen, die sinds 1997 jaarlijks door de Vereniging Nederlandse Podia en Festivals (VNPF) worden uitgereikt in verschillende categorieën . Naast De Pul zijn Merleyn in Nijmegen, Rotown in Rotterdam en Hedon Zwolle genomineerd voor de titel Beste Podium van 2018. Leden van de VNPF konden de afgelopen periode stemmen op alle Nederlandse zalen, waarna De Pul samen met drie anderen het beste uit de bus kwam.

Andere zalen vertelden als motivatie om op De Pul te stemmen het volgende: "De Pul is een van de oudste popzalen van Nederland. Door de roemrijke geschiedenis, het jubileumjaar én enkele slimme keuzes in het verleden is het podium anno 2018 nog steeds een relevant en actueel podium, wat dit jaar afstevent op een recordaantal bezoekers van 20.000." "De Pul is naast een oud podium ook een gezellig podium en doet er alles aan om de concertbezoeker na een concert nog langer binnen te houden, met after dj's, rondje bitterballen en een sfeer die bij de avond past. Een concert is niet alleen een show, maar een gevoel, een vette avond uit."

De winnaar van de titel Beste Podium wordt bekendgemaakt op 19 januari 2019 tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. 

Meer berichten