Foto: Wim Lanser

Kerstvakantie boordevol kindervoorstellingen in Markant Uden

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Van 22 december tot en met 6 januari is het tijd voor de kerstvakantie. In deze gezellige periode staan er in Markant Uden een aantal mooie kindervoorstellingen gepland vol avontuur, humor en zelfs acrobatiek. Zowel voor de allerkleinsten als de wat grotere kinderen is er van alles te beleven.

Zondag 23 december: Raak! en het Sprookjesbal (3+) 
Na de eerste theatershow komen Daan, Nouk en Sharon nu met hun gloednieuwe theatershow naar Uden. Een sprankelende theatershow voor stoere prinsen en prachtige prinsessen. Daan, Nouk en Sharon nodigen alle kinderen uit om in hun mooiste jurk of coolste outfit te komen en aanwezig te zijn op het meest bijzondere bal van Nederland. 
 
Donderdag 27 december: De Brief voor de Koning (8+) - de musical

De musical De Brief voor de Koning is een ode aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden. Niet voor niets kreeg Tonke Dragt in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de (toen) afgelopen halve eeuw. Een theatervoorstelling, voor iets oudere kinderen, waardoor het hele gezin weer zin krijgt om een boek te lezen. 
 
Vrijdag 28 december: Masha en de Beer Live! (2+)
Het prachtige poppenspel, de fleurige decors, de vrolijke meezingliedjes en het hartverwarmende verhaal maken van Masha en de Beer Live! een onvergetelijke theaterervaring voor de hele familie! Na de voorstelling verlaten Masha en haar vriendjes zelfs even hun knusse huisjes in het bos om met de kinderen op de foto te gaan in de foyer van het theater. Het wordt ongetwijfeld beregezellig!
 
Zondag 30 december: The Great Wall – Chinees national circus
Een grote groep topartiesten uit China brengt een show van artistiek zeer hoog niveau met uitzonderlijke acts, waarmee zij op internationale concoursen diverse keren de eerste prijs in de wacht sleepten. Doorspekt met humor door clowns die steeds terug komen tussen de acts, is het circus een afwisselend groot spektakel voor jong en oud!
 
Zondag 6 januari: Toms Magische Speelgoedwinkel (6+)

In een prachtig kleurrijke speelgoedwinkel woont Tom. Elke avond als de lichten doven en de klok slaat, komt Tom uit zijn schuilplaats en ziet de winkel magisch tot leven komen. De populaire Hercules is zijn beste vriend en een echte superheld. In zijn fantasie beleven ze grandioze avonturen, totdat Hercules' jaloerse vijand Hades verschijnt. Tom zal al zijn krachten moeten gebruiken om zijn 'thuis' te redden en de wereld te laten zien dat hij een superheld is.

Meer informatie over de voorstellingen in de kerstvakantie is te vinden op de website van Markant Uden. Tickets zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten