Jaap en Benjamin maakten samen een reeks prentenboeken
Jaap en Benjamin maakten samen een reeks prentenboeken (Foto: )

Stoere kinderen, Sterke verhalen voor stoere kinderen uit Uden

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Uden barst van de stoere kinderen. Speciaal voor deze durfals zetten de bibliotheek op 4 januari De Pul op z'n kop. Ben jij erbij op deze laatste vrijdag van de kerstvakantie?

Jaap Robben en Benjamin Leroy maakten samen boeken over het stoere meisje Suzie Ruzie en de superheld Plasman. Bij deze eerste editie van Stoere Kinderen, Sterke Verhalen leer je schrijven en illustreren van Jaap en Benjamin, kun je drollen vissen met badmeester Dikbuik, op de foto als een van de boekkarakters of meedoen aan de wedstrijd ruik het stankje. Natuurlijk hoort er ook muziek bij. Iedereen gaat zijn of haar eigen trommel versieren om daarna mee te doen aan de super vette enige echte Stoere kinderen Drumworkshop door Björn van den Boom, de drummer van Hippe Gasten.

Suzie Ruzie en Plasman
In het voorjaar van 2016 verschenen drie prentenboeken over Suzie Ruzie, een reeks die Jaap en Benjamin samen maakten. Ze gaan over stinkvingers, schaartjes die honger hebben om te knippen en dikke badmeesters. Suzie Ruzie en het schaartjes, Suzie Ruzie en de Stinkvinger en Suzie Ruzie in het diepe. Alsof dat nog niet genoeg was kwam Plasman daar in 2017 achteraan. En dat vinden wij helemaal niet erg.

Informatie
Stoere kinderen, Sterke verhalen is geschikt voor alle kinderen die op de basisschool zitten. De middag duurt van 13.30 tot 16.30 uur. Entree is 2.50 euro, boven de 18 jaar mag je gratis naar binnen. Kaarten koop je online via www.livepul.com in de bibliotheek Uden of aan de deur op 4 januari.

Meer berichten