Een deel van het koor
Een deel van het koor

Feestelijk nieuwjaarsconcert De Karawanken

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Mannenkoor De Karawanken geeft op zondag 13 januari een feestelijk Nieuwjaarsconcert in de Kruisherenkapel in Uden. Nadat vele jaren gekozen werd voor een winter/kerstconcert gooien De Karawanken nu het roer om: een concert aan het begin van het nieuwe jaar.

Het concert biedt een afwisselend programma: beproefd repertoire zoals opera- en klassieke gezangen met daarnaast moderne liederen, zoals The Awakening, waarin de liefde voor muziek bezongen wordt en Old Man River, een lied uit de musical Showboat met een bijzondere inhoud over raciale vooroordelen en tragische, eeuwige liefde. Naast het serieuzere werk zingen de mannen ook wat luchtigere songs die passen bij de vrolijke sfeer van Nieuwjaar. En uiteraard een lied dat bij velen herinneringen zal oproepen aan het traditionele Nieuwjaarsconcert zoals dat ieder jaar vanuit Wenen op televisie onze huiskamer binnenkomt.

Bijzonder tijdens dit concert is het optreden van een soliste, de sopraan Henriëtte van Lith. Henriëtte van Lith (Jugendlich-dramatische sopraan) is al vele jaren actief als klassiek zangeres. Ze behaalde tijdens het Oostelijk Vocalisten Concours in Terborg de eerste prijs. Haar landelijke bekendheid kreeg ze door het winnen van het programma Una Voce Particolare van de Tros. Haar zangopleiding heeft ze gevolgd bij vooraanstaande muziekpedagogen zoals Antoinette Tiemessen en Erna Spoorenberg (Sweelinck Conservatorium Amsterdam). Op dit moment volgt zij haar opleiding bij Thea van der Putten (Koninklijk Conservatorium Den Haag). Haar repertoire bestaat uit opera, operette, musical, liedkunst en kerkmuziek. Ook heeft zij vele hoofdrollen vertolkt uit diverse operettes. Henriëtte werkt geregeld samen met bekende musici zoals Marco Bakker, Ernst Daniël Smid, Cor Bakker, Ellen van Haren, Wibi Soerjadi en Jan Vayne
Bij het Nieuwjaarsconcert van De Karawanken zingt zij de solopartij bij enkele klassieke operanummers. En verder laat zij uit haar eigen zang-repertoire enkele mooie liederen horen. Het koor staat onder leiding van vaste dirigent Marcus de Haard. Omdat pianist Frans van Tuijl op die dag verhinderd is, wordt het koor op piano begeleid door Hans Erik Dijkstra.

Het Nieuwjaarsconcert begint om 15.00 uur. De prijs van het toegangskaartje bedraagt 15 euro, inclusief een welkomstdrankje en een pauzeconsumptie. Kaarten zijn te koop bij alle leden van mannenkoor De Karawanken, via de website www.karawanken.nl, via het secretariaat: secretariaat@karawanken.nl en op de volgende adressen: Rokado Tabakspeciaalzaak, Mondriaanplein 26, Wijnhuis Uden, Sint Janstraat 44 en bij Drogisterij Hurkmans, Schakelplein 18 in Volkel. Op de dag van het concert 13 januari 2019 aan de dag-kassa in de Kruisherenkapel. Leden van KBO Uden, Volkel en Odiliapeel betalen aan de kassa op vertoon van hun lidmaatschapspas 12 euro.

Meer berichten