Foto: Dani Silvia

Reis door de muzikale carrière van Anneke van Giersbergen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | In de afgelopen 25 jaar heeft Anneke van Giersbergen in haar bijzondere muzikale carrière al veel meegemaakt. In haar nieuwe voorstelling Inchecken neemt zij haar publiek mee op een reis langs al deze bijzondere momenten. Op dinsdagavond 15 januari is ze te zien in de theaterzaal van Markant Uden.

In 1994 stond Anneke van Giersbergen voor het eerst op het podium als zangeres van Metalpioniers The Gathering en maakte ze als 21-jarige van haar passie haar beroep. Ze kreeg vrijwel direct wereldwijd erkenning als rockzangeres, maar muzikaal is Anneke altijd haar grenzen blijven verkennen. Inmiddels blijft ze met haar kraakheldere stem zowel liefhebbers van akoestische luisterliedjes, als metalheads betoveren.

Sinds eind jaren negentig vliegt Anneke voor optredens de hele wereld over. Buenos Aires, Beiroet, Chicago, Helsinki - ze trad op in meer dan veertig landen en geniet nog steeds van het onderweg zijn. Tijdens de vluchten wordt er gekletst, gelachen, plannen gemaakt, en herinneringen opgehaald. Anneke geeft haar publiek tijdens deze voorstelling een inkijkje in haar leven vol muziek en onderweg zijn. Ze vertelt anekdotes en zingt mooie akoestische uitvoeringen van songs uit haar 25-jarige carrière. Een feest van herkenning voor haar vaste volgers en een verrassende kennismaking voor nieuw publiek.

Het concert begint om 20.15 uur. Tickets kosten 20 euro (excl. 1,50 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten