"We gaan het anders brengen dan iedereen tot op heden van ons gewend is", aldus de mannen (foto: Femke de Schepper)
"We gaan het anders brengen dan iedereen tot op heden van ons gewend is", aldus de mannen (foto: Femke de Schepper)

Coverband Baby Blue houdt grote schoonmaak

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Hoewel hun programma met enige regelmaat bijgesteld wordt en zelfs elke keer aangepast aan de hand van locatie en gelegenheid zijn de vijf heren van coverband Baby Blue al enige tijd aan de 'poets' en hebben ze, zoals ze zelf stellen, 'een echt grote schoonmaak' gehouden. Het resultaat is een kersvers repertoire, met een groots decor en op een voor hen tot dat moment op ongebruikelijke wijze en andere kleding gebrachte gloednieuwe show. De lancering van dit alles is op zaterdag 16 februari vanaf 20.30 uur in De Pul in Uden met gastoptredens van onder andere Broadway Brass en dj Menno.

door Wendy van Lijssel

Toen drummer Joris van der Eerden, toetsenist Niels van Heel, gitarist Frank Spierings, bassist Bas Kok en zanger Flemming Viguurs eind 2013 met jeugdig enthousiasme en gestoken in brave outfits voor het eerst als Baby Blue hun opwachting maakten, hadden zij niet durven dromen dat het 'allemaal zo'n vaart zou lopen'. Ondanks het feit dat een enkeling om het maar oneerbiedig te zeggen, destijds eigenlijk nog 'nat' achter de oren was, was de muzikale bagage die eerder elders was opgedaan, de voorbereiding en het aanstekelijke plezier echter dusdanig dat het gezelschap indruk maakte. Sterker nog. Er rolde al snel een uitnodiging uit, om het voorprogramma van De Dijk te verzorgen. Daarmee ging het balletje aan het rollen en groeide uit tot een lawine die in recordtijd behoorlijk wat delen van de provincie en ver daarbuiten bedekte. Anders dan zo vaak smolt de sneeuw niet, maar bleef liggen en breidden zich uit.

Gekkenhuis
Het vijftal bouwde derhalve in vijf jaar een cv op dat klinkt als een klok. Van Paaspop, FestyLand tot de Zwarte Cross en de vierdaagse feesten in Nijmegen. De heren speelden, ook op kleinere evenementen, zalen en festivals, de tent plat.
Hun schoenen hebben ze gelukkig nog steeds nodig, want van ernaast lopen krijgen ook zij koude voeten. Het gezegde; 'Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg', is echter ook niet aan de band besteed want bij voorkeur maken ze er een gekkenhuis van.

Verrassend
Iets wat ook in de planning staat op zaterdag 16 februari. Dan is de grote schoonmaak, waar de heren al enige tijd mee doende zijn, achter de rug en presenteren zij een blinkende, bruisende show die, zo wordt met trots medegedeeld helemaal anders dan anders is. "Het decor is uitgebreid tot larger than life proporties, andere outfits en we zijn al tijden doende met nieuwe nummers. Die hebben we met een pilsje in de hand geselecteerd. Voorwaarde was dat we er ook zelf van uit onze plaat gaan. We gaan het anders brengen dan iedereen tot op heden van ons gewend is. Het wordt (veel) meer show dan aan elkaar gebrachte liedjes. Sterker nog. Er zitten een aantal verrassende elementen in die je bij geen enkele andere band zult zien", aldus de mannen. Wát ze dan precies gaan doen, blijft in nevelen gehuld want: "Dat onthullen we 16 februari. Ben erbij!" Voor tickets zie de website www.livepul.com.

Meer berichten