Foto: Errol D. Jokhoe

Toneelvereniging Ifigeneia in Naat Piek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Na ruim een jaar intensief repeteren en improviseren zullen de spelers van de Jongerengroep (vanaf 15 tot 18 jaar) van toneelvereniging Naat Piek vol enthousiasme op het podium staan om vier voorstellingen te spelen van het toneelstuk Ifigeneia. De première in Vestzaktheater Naat Piek vond gisteren plaats.

Het toneelstuk is bewerkt door Hanneke Jansen, die binnen Naat Piek al verschillende succesvolle voorstellingen op haar naam heeft staan, zoals Running Blue en Medea. De jongerengroep van Naat Piek bestaat uit 15 jongeren, die vaak doorgestroomd zijn vanuit de spelersgroep De Comediantjes. De regisseur brengt in deze groep meer diepgang, toneelstukken met een lach en een traan.

Koning Agamennon, vader van Ifigeneia, staat op het punt om de Trojaanse oorlog te beginnen. Maar het is de wind. Ze wil niet waaien. Ze wil de schepen niet naar Troje blazen. Want de goden zijn boos. Alleen als de koning zijn dochter offert aan de goden, zal de wind opsteken en kunnen de schepen vertrekken. De koning lokt Ifigeneia met de smoes om zogenaamd met de held Achilles te trouwen. Wanneer haar moeder achter de ware reden komt, wordt ze woedend op haar man. Ifigeneia denkt dat zij de oorzaak is van de ruzie tussen haar ouders en probeert alles goed te maken. Maar sommige dingen zijn niet goed te maken. Dit moedige meisje, dat langzaam het kind in zichzelf verliest, moet dus een onmogelijke beslissing nemen aan de vooravond van een grote oorlog. Een verhaal over onmacht en loyaliteit. You see, we're born to be alive.

De voorstellingen worden vandaag en 15 en 16 februari nog opgevoerd, en beginnen om 20.00 uur. Entree is 10 euro, inclusief reservering en consumptiebon. Kaarten koop je via www.naatpiek.nl of voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van het theater.

Meer berichten