De in Erp geboren muzikant kreeg al veel aandacht voor zijn nieuwe release
De in Erp geboren muzikant kreeg al veel aandacht voor zijn nieuwe release

Albumrelease 'Let It Go Easy' van Mercy John in De Pul

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De Veghelse muzikant Mercy John presenteert aanstaande zondag zijn nieuwe album 'Let It Go Easy' in De Pul in Uden. Het nieuwe album komt op 22 februari uit, maar de regionale singer songwriter bracht al twee singles uit, die goed werden ontvangen.

John Verhoeven, zoals Mercy John eigenlijk heet, bracht in 2017 zijn eerste album 'This Ain't New York' uit en werd destijds al geroemd om zijn mooie liedjes en teksten. Hij werd gedraaid op onder andere NPO Radio 2 en opende vele deuren voor de de zanger. Zo trad hij op als voorprogramma van JW Roy en Danny Vera. Nu, twee jaar later, brengt hij zijn tweede album uit genaamd 'Let It Go Easy'. "Ik geloof er niet zo in dat er albums zijn die je als artiest 'moest' schrijven, wel geloof ik in dat 'Let It Go Easy' een logisch muzikaal antwoord is op belangrijke vragen die op dat moment in mijn leven speelden. Die twee zijn onlosmakelijk verbonden. Veel nummers beschrijven dat proces en dat heeft zijn mooie en minder mooie kanten vrees ik", zegt John over de nieuwe songs. De muziek is op het tweede album van Mercy John flink door ontwikkelt. De Americana invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de songs soms steviger. Dat de singer-songwriter in korte tijd meer zelfkennis heeft opgedaan wordt al snel duidelijk. De in Erp geboren muzikant kreeg al veel aandacht voor zijn nieuwe release, onder andere in het Brabants Dagblad, verschillende muziekwebsites en het programma Muziek Enzo op Omroep Brabant.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via livepul.com. Je betaalt 8.50 euro voor een kaartje. Alle tickets voor shows in De Pul zijn ook verkrijgbaar bij de Primera. De show begint om 19.30 uur.

Meer berichten