Udens Weekblad geeft in samenwerking met Markant 5x2 kaarten weg
Udens Weekblad geeft in samenwerking met Markant 5x2 kaarten weg

Win: een reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika

Kunst en cultuur 500 keer gelezen

UDEN | De tien powervrouwen van Abafazi brengen op vrijdagavond 8 maart een eerbetoon aan iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor de vrijheid. Ze nemen het publiek mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. Deze avond wordt een Afrika-belevenis om nooit te vergeten.

Abafazi komt uit het Zulu en betekent letterlijk vrouwen. De Afrikaanse drum, de marimba en hun stemmen zijn de basisinstrumenten. Van oudsher is de Afrikaanse drum een vooral door mannen bespeeld instrument, maar de kleurrijke en energieke Abafazi zet dit stereotypebeeld op zijn kop.

Zuid-Afrika kent elf officiële talen, die in hun oorsprong verbonden zijn met de volkeren die een plek in de Rainbow Nation hebben gekregen. De kostuums van de Abafazi zijn vormgegeven in de traditie van deze verschillende volkeren. Zo vertegenwoordigt elk kostuum een specifieke cultuur, herkenbaar door stijl, kleurgebruik en patronen. Deze avond wordt een Afrika-belevenis om nooit te vergeten.

Wil je kaarten winnen voor deze voorstelling? Dat kan! Mail je naam en telefoonnummer naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet zit jij op 8 maart wel in de zaal.

Niet gewonnen? Tickets kosten 29,50 euro (excl. 1,85 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt. Abafazi is met Black, Brave & Beautiful begint om 20.15 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant