Workshop Archeologie voor kinderen in bibliotheek Uden

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | In bibliotheek Uden is er op woensdagmiddag 13 maart om 15.00 uur een workshop Archeologie voor kinderen. Dit is onderdeel van Columbus, een serie workshops en cursussen voor nieuwsgierige kinderen van 9 tot 12 jaar. De kosten zijn 7,50 euro per persoon.

De archeologe van bureau Archeoles vertelt eerst wat archeologie precies inhoudt. Wat doen archeologen? Wat vinden ze allemaal in de grond? Hoe oud is dat materiaal en hoe weet je dat? Ze laten hierbij allerlei oude voorwerpen zien en er is natuurlijk alle ruimte om veel vragen te stellen. Ook wordt er 'bottenbingo' gespeeld. Daarna gaan de kinderen zelf aan het werk: ze allemaal naar huis met een zelfgemaakte kleitablet. Aanmelden kan bij de Volksuniversiteit Oss: www.volksuniversiteitoss.nl/columbus of via 0412 63 80 60. Bibliotheek Uden is gevestigd aan het Mondriaanplein 16 in Uden.

Columbus
Bibliotheek Uden en Bibliotheek Oss, Stadsarchief Oss en de Volksuniversiteit Oss werken samen bij Columbus. Dit is de naam van een serie workshops en cursussen voor nieuwsgierige kinderen van 9 tot en met 12 jaar over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals: filosofie, Frans op vakantie, hoe leren leuk wordt, CSI: de wereld van detectives, rechercheurs en geheim agenten. Niet alleen in Uden, maar ook bij de Bibliotheek Oss (op 10 april) en de Bibliotheek Veghel (17 april) wordt een workshop archeologie gegeven.

Meer berichten