Freek de Jonge (foto: Maartje Geels)
Freek de Jonge (foto: Maartje Geels)

Freek de Jonge voor het eerst in jaren solo op het toneel

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Na een lange periode van wachten staat Freek de Jonge weer helemaal alleen op het toneel. In de gedaante van een suppoost volgt het publiek zijn avonturen als zaalwachter in het museum. Voorvallen tijdens ontmoetingen met bezoekers tot invallen betreffende kunst- en vliegwerk. Een avond cabaret door een van de beste cabaretiers van Nederland op zaterdagavond 23 maart in Markant Uden.

De Suppoost is een nieuwe solovoorstelling die voortkomt uit de jarenlange samenwerking tussen Freek en Hella de Jonge. Aan het begin van zijn carrière vormde Freek de Jonge samen met Bram Vermeulen het duo Neerlands Hoop in Bange Dagen. Samen veranderden ze het beeld van het Nederlandse cabaret voorgoed.

Solo
Een aantal jaren later ging Freek solo verder en bleef daarbij zichzelf continue vernieuwen. Van een hechte dramatische eenheid uit het begin van zijn solocarrière, naar een veel speelsere opbouw daarna, inclusief enkele programma's die louter uit muzikale nummers bestaan. In totaal is dit 32 jaar theater waar maar één werkelijke 'rode draad' doorheen loopt: de lach.

Informatie
Freek de Jonge is met zijn voorstelling De Suppoost op zaterdag 23 maart om 20.15 uur te zien in de Theaterzaal van Markant Uden. Tickets kosten 28 euro (excl. 1,85 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten