Beau Schneider, Hanneke Drenth en Owen Schumacher (foto: Arjan Benning)
Beau Schneider, Hanneke Drenth en Owen Schumacher (foto: Arjan Benning)

Toneel en cabaret ontmoeten elkaar in 'Laten we eerlijk zijn'

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De voorstelling 'Laten we eerlijk zijn' zit vol met komische oneliners en rauwe observaties, grappige confrontaties en onverwachte wendingen. De voorstelling is op vrijdagavond 29 maart te zien in Markant Uden.

De comedy gaat over drie stellen. Ze zijn buren in een gebouw dat toe is aan groot onderhoud. In de gesprekken die gaan over hoe ze dat aan moeten pakken, blijkt dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken.De voorstelling is de liefdesbaby van producent en acteur Rick Engelkes en cabaretier Richard Kemper. Kemper: "Cabaretiers en acteurs hebben een heel andere benadering van theater en daarom zie je ze zelden samen op het toneel. Maar juist dit spanningsveld levert onverwacht, spannend en grappig theater op". Owen Schumacher is bekend als typetjeskanon maar blijkt een groot talent als acteur. Engelkes: "Je merkt het aan zijn timing, daar zijn cabaretiers zo gehaaid in, dat een ogenschijnlijke simpele zin opeens een keiharde lach oplevert". Beau Schneider is een van de grote toneeltalenten van zijn generatie. Schneider: "Het is een voorstelling met een razend tempo waar je als acteur geen moment mag verslappen." Hanneke Drenth maakte afgelopen seizoen furore als Jasperina in de met een Musical Award bekroonde musical 'De Grote Drie'. Ook Hanneke komt uit de cabaretwereld als de helft van het voormalige duo 'Dames voor na Vieren'.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Tickets kosten 26 euro (excl. 1,85 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten