Bekroonde film Green Book in Filmhuis De Pul

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Filmhuis De Pul draait aanstaande donderdag de bekroonde film Green Book, waarin het waargebeurde verhaal over concertpianist Don Shirley. De film won de Oscar voor beste film en diverse andere prijzen, waaronder twee Golden Globes.

De film vertelt het inspirerende en waargebeurde verhaal over een hechte vriendschap tussen een New Yorkse uitsmijter en een concertpianist. Uitsmijter Tony Lip, gespeeld door Viggo Mortensen, begeleidt en ondersteunt pianist Don Shirley, gespeeld door Mahershala Ali, op zijn tournee door het zuiden van Amerika in de jaren zestig, toen rassensegregatie nog diep geworteld was in de maatschappij. Samen reizen ze door verschillende 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Filmtickets zijn te reserveren via filmpul.com. Een kaartje kost 6 euro. De deuren gaan open om 19.15 uur, de film begint om 20.00 uur. Reserveren wordt aangeraden.

Meer berichten