Logo kliknieuws.nl/uden

Tentoonstelling kunstenaars met verstandelijke beperking

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Sidekix uit Uden houdt op vrijdag 26 april een Art-Inn met kunstwerken van mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Tijdens deze Art-Inn zijn schilderijen en beelden voor een speciale jubileumprijs te koop.

De opbrengst komt ten goede aan een mini-vakantie voor de groep kunstenaars van Kunstfabriek Oss, die dit jaar haar 20-jarig jubileum viert. Sidekix, een print en fulfilment marketingorganisatie, heeft zich via haar eigen MVO-initiatief Noble-Art verbonden aan deze kunstvorm. Op 26 april worden vanaf 10.00 uur in de kantine en de productiehal van het bedrijf aan de Loopkantstraat 19 in Uden de kunstwerken tentoongesteld. Toegang is gratis en voor een kopje koffie of thee wordt gezorgd. Ook zal een aantal kunstenaars zelf aanwezig zijn. De Art-Inn eindigt om 20.00 uur.

De Stichting Noble-Art van Sidekix heeft de pretentie om de kunst van mensen met een beperking minimaal zo belangrijk te vinden als kunst van gerenommeerde kunstenaars en artiesten. Kunst die juist door het ontbreken van filters in het verstand of de psyche, van een opleiding, ertoe leidt dat er iets origineels ontstaat, iets wat intrigeert of ontroert door de puurheid en de authenticiteit. Naast deze Art-Inn kan het hele jaar door werk van de kunstenaars gekocht worden op de website www.noble-art.nu. De opbrengst vloeit in zijn geheel terug naar het atelier van de kunstenaar(s) waar de dagbesteding aangeboden wordt. Voor meer info kun je contact opnemen met Marion School, via 06 22 80 28 52.

Meer berichten