Blije gezichten na het uitreiken van de gouden plaat
Blije gezichten na het uitreiken van de gouden plaat

Zeelandse hardstyle DJ Ran-D verovert gouden plaat

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

ZEELAND | Op het moment dat de Zeelandse hardstyle artiest Ran-D zijn remix van de track Zombie – origineel van The Cranberries – uitbracht, was meteen duidelijk dat er iets bijzonders aan de hand was. Aandacht en enthousiasme voor Zombie waren binnen én buiten de hardstyle scene groot en positief. Ran-D ontving vorige week een gouden plaat voor zijn hit.

Randy Wieland is de Nederlandse producer die schuilgaat achter artiestennaam Ran-D. Sinds 2005 produceert Randy hardstyle en is hij mede-eigenaar van het label Roughstate. De originele versie van Zombie dateert uit 1993. Aanleiding voor het nummer was een IRA-bomincident in Ierland dat voorjaar. Dolores O'Riordan – de vorig jaar overleden leadzangeres van de Ierse band The Cranberries – schreef de tekst toentertijd. De band zelf gaf de producer toestemming voor deze hardstyle versie van Zombie. Sinds de release op 17 augustus bereikte de track meer dan 5 miljoen streams op Spotify en meer dan 6 miljoen views op YouTube. Zombie stond ook op nummer 1 in de Hardstyle.com Top 100.

Support
Zombie is uitgebracht via het dancelabel Armada: het label van DJ Armin van Buuren. Armin en talloos veel andere wereldwijd bekende DJ's hebben de track vanaf het begin gesupport. Denk aan grootheden zoals DJ Tiësto, W&W, Headhunterz, Zatox, Brennan Heart, The Chainsmokers, Adaro, en Coone. Daarnaast werd Zombie gedraaid op de mainstages van internationale dancefestivals als Tomorrowland, 7th Sunday, Qlimax, Parookaville, Paaspop, EDC Las Vegas en Defqon.1, en op radiostations zoals Radio538 en Slam.

Gouden plaat
De status van gouden plaat wordt in Nederland toegekend door de NVPI aan een single of album dat meer dan 40.000 keer over de toonbank is gegaan. Het behalen van dit aantal, en dat voor een track in de hardstyle scene, is iets wat je niet vaak ziet. De plaat is een kroon op het werk van Ran-D, die eerder al furore maakte met tracks Hurricane, The Power of Now en natuurlijk zijn grote doorbraak Living For The Moment.

Meer berichten