Maurice als Zanger Maus op het podium
Maurice als Zanger Maus op het podium

Boekelse Zanger Maus gooit 'Alle Remmen Los'

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOEKEL | Twee jaar geleden greep Maurice van den Broek uit Boekel op een feestje spontaan de microfoon om vervolgens de tent op zijn kop te zetten. Het smaakte uiteindelijk dusdanig naar meer dat hij een (feest)repertoire samenstelde en als Zanger Maus inmiddels muzikaal uitpakte tijdens onder andere FestyLand, de 24-uurs Solexrace, Boerdonk Barst Los en meer. Zijn eerste singel Vuur is een wapenfeit, aan een tweede wordt gewerkt en de zanger gooit Alle Remmen Los op het gelijknamige BZB-verjaardag festival het Hemelvaartsweekend van woensdag 29 en donderdag 30 mei in Loosbroek.

door Wendy van Lijssel

Eigenlijk kan hij het zelf nauwelijks geloven en van een lang gekoesterde droom die uitkomt of doordachte move is, als het over de zangcarrière van Zanger Maus gaat, geen enkele sprake. "Met een flinke slok op, greep ik twee jaar geleden op een feestje bij vrienden de microfoon en heb ik eigenlijk voor het eerst gezongen", bekent hij. Zijn vrienden konden de geste waarderen, de tent ging op zijn kop en aansluitend werd hem aangeraden om daar eens wat meer mee te doen. Iets waar hij als 'vering monteur in de motorcross' wel even over na moest denken. Na lange twijfel én het verzoek van een vriend om ook zijn feestje muzikaal op te leuken besloot hij er echter voor te gaan. "Ik ben muziek uit gaan zoeken en muziekbanden gaan scoren. Vervolgens heb ik gezorgd dat ik de tekst kende en het gewoon gedaan", lacht hij.

Zoals wel vaker in dit soort zaken, ging daarmee het balletje rollen. Een aanwezige feestganger vroeg hem voor een personeelsfeestje en voorzichtig aan werd Zanger Maus her en der gevraagd. "Mijn 1e grote optreden was met oud en nieuw. Dat vond ik heel spannend. Nuchter zingen is toch anders dan met een slokje op", weet hij. Hoewel nog niet lang 'on toer' is er inmiddels al een aardige lijst met toonaangevende festivals waar hij stond. Van FestyLand, Wish, 7th Sunday tot Boerdonk Barst Los en de 24-uurs Solexrace. Maurice weet echt wel dat hij 'een bijprogrammaatje' is, zoals hij dat simpel schetst, maar mooi wel dat hij er stond en ook dat hij het, net als de toehoorders, keileuk vond.

Hoewel er geen plannen zijn om zijn vak aan de wilgen te hangen, neemt Maurice het hele gebeuren wel serieus. Naast een repertoire van covers zoals 'De Vrolijke Koster', Sweet Caroline' en 'Ring on Fire' om er maar eens enkele te noemen, lanceerde hij onlangs zijn eerste singel Vuur. Een lied waar hij zelf de tekst en muziek van maakte. "In de studio werd het verder gefinetuned", vertelt hij. Het wordt zeker niet zijn laatste eigen nummer want: "Ik wil mijn huidige repertoire opfrissen en meer toespitsen op het betere 'springwerk'. Verder wil ik meer eigen nummers. Ik ben al een volgende aan het schrijven." Dat wat hij neerzet in ieder geval zorgt voor reuring blijkt uit het feit dat de zanger gevraagd is om Alle Remmen Los te gooien op het gelijknamige BZB-festival in Loosbroek. Daar verheugt hij zich op. Hij belooft: "Ik sta woensdag 29 mei vanaf 18.00 uur op het Bal met Bart Balletjes. Het wordt Vetja. Ik ga er in ieder geval met iedereen een feest van maken." Voor informatie over de zanger zie zijn Instagram en Facebookpagina. Voor tickets en informatie zie www.alleremmenlosfestival.nl.

Meer berichten