Logo kliknieuws.nl/uden
Een aantal leden van de tributeband
Een aantal leden van de tributeband

Akoestische Iron Maiden tributeband Maiden UniteD in De Pul

  •   160 keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Maiden UniteD, de akoestische Iron Maiden tributeband met onder andere Ruud Jolie van Within Temptation staat op zondag 19 mei in De Pul voor een optreden voor hun nieuwe tournee.

De band onder leiding van Joey Bruers (Up the Irons) met Ruud Jolie (Within Temptation) en Damian Wilson (ex-Threshold) begon als een eenmalige show tijdens de Iron Maiden fanclubdag in 2006, maar is door de jaren uitgegroeid tot een volwaardige band met ondertussen alweer drie albums op zak. In 2010 besloten bandleiders Ruud en Joey om het album Piece of Mind ('83) in zijn geheel op te nemen. Dit zou moeten leiden tot een korte tour. Echter werd het zo'n succes dat besloten werd om een tweede en derde album op te nemen met zeer verrassende arrangementen.

In de studio werden beide heren vergezeld door leden van nationale topbands als Within Temptation, Textures, The Gathering, Agua de Annique, Daybroke en Stream Of Passion, maar ook rapper/zanger Wudstik (bekend van TVOH). Daarnaast ook internationale helden als Luke Appleton (Iced Earth), Perttu Kivilaakso (Apocalyptica), Doogie White (ex-Rainbow), Ralf Scheepers (Primal Fear) en Lee Morris (Paradise Lost) deden mee. Zelfs oud-Iron Maiden frontmannen Paul Di'Anno en Blaze Bayley werkten samen met Maiden UniteD

Een kaartje in de voorverkoop kost 16,95 euro, inclusief servicekosten. Kaarten voor optredens in De Pul zijn verkrijgbaar via www.livepul.com, Ticketmaster en alle Primera-filialen. Kijk voor meer informatie op www.livepul.com.

Meer berichten