Afbeelding

Van den Krommenacker Theaterproducties brengt familievoorstelling over verdriet en troost

Kunst en cultuur 548 keer gelezen

UDEN | Het huisgezelschap van Markant Uden, Van den Krommenacker Theaterproducties, staat op 19 en 22 mei in de kleine zaal van het theater met haar nieuwe voorstelling Waakhondje. Een ontwapenende, grappige voorstelling over verdriet en troost uit onverwachte hoek, een hartverwarmende pleister op de zere plek die verdriet heet.

Twee zusjes voeden zichzelf op want hun moeder ligt in bed en hun vader is dood. Ze zorgen zo goed mogelijk voor haar. Ze vouwen keurig de was, kiezen haar kleren en houden de voordeur veilig dicht. Alles om te voorkomen dat ze weer in huilen uitbarst. Totdat Wolf op een dag voor hun deur staat. De nieuwsgierige buurjongen wil antwoord op zeven vragen voor zijn spreekbeurt over de dood. Wanneer moeder ontdekt dat de jongen heerlijk ruikt naar buiten en in kleur over hun vader kan dromen, geven de zusjes zich gewonnen. Pas dan durven zij weer kind te zijn en is iedereen toe aan de laatste vraag: wat missen jullie het meest van jullie vader?
 
Over van den Krommenacker Theaterproducties
Van den Krommenacker Theaterproducties maakt eigenzinnig, toegankelijk kwaliteitstheater dat raakt. Ze laten zich inspireren door thema's die dicht bij huis liggen: mensen en relaties, de wereld van alledag, het leven zelf. De ogenschijnlijk 'gewone' wereld, maar altijd met diepere lagen. In de kleine zaal van Markant Uden brengen zij intiem theater en educatieve op-de-huid producties, waarbinnen spelers en publiek zelf ervaren dat theater je blik op de wereld kan verruimen.

Informatie 
Waakhondje (6+) is op zondag 19 mei om 13.30 en 16.00 uur en op woensdag 22 mei om 14.30 uur te zien in de Kleine Zaal van Markant Uden. Tickets kosten 10 euro (excl. 1,85 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant