De Comediantjes spelen Sjakie en de Chocoladefabriek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De buitenproductie Sjakie en de chocoladefabriek gaat aanstaande zaterdag in première. Deze voorstelling zal worden gespeeld door de spelersgroep van toneelvereniging Naat Piek: De Comediantjes. Voor de regie tekent Ellen Dorland.

Sinds september vorig jaar staan ze er weer iedere zondagochtend: zestien enthousiaste meisjes en vier enthousiaste jongens, leden van de hechte spelersgroep De Comediantjes. (10 tot 15 jaar). De groep is qua leden wat verjongd, aangezien er enige leden van de niet meer bestaande groep Piek & Co zijn bijgekomen. Eerst wordt er natuurlijk gekletst en gelachen, maar na een sein van de regisseur Ellen Dorland begint het serieuze werk. In de wintermaanden vinden de repetities plaats in het Binnentheater, maar zodra het voorjaar zich aandient en het weer het toelaat,verhuist de hele groep naar het buitentheater. En daar begint het echte toneelspelen. Het speelveld is groter en het stemgeluid mag twee tandjes hoger.  Afgelopen weken is er namelijk door de decorploeg van Naat Piek keihard gewerkt aan de bouw van het fraaie decor en heeft de kostuumploeg ervoor gezorgd dat alle spelers er prachtig uit gaan zien. Op de Facebook pagina van Theater Naat Piek staan inmiddels een leuk fimpje en foto's, zodat het publiek al vast een goede indruk van de voorstelling krijgt.

Sjakie en de Chocoladefabriek
Er staat een fabriek bij Sjakie in het dorp. Deze lijkt al heel lang gesloten te zijn, maar toch, er komt nog rook uit de schoorsteen. Sjakie komt er iedere dag langs als hij naar school gaat. Zijn opa heeft er vroeger nog gewerkt en aan Sjakie verteld dat het een snoepfabriek is. De directeur van de fabriek heet Willy Wonka. Sjakie bedenkt zich dat hij nog eens aan de opa's en oma's gaat vragen hoe het nou precies zit. Een fabriek die gesloten lijkt maar waar nog rook uit de schoorsteen komt? En wie is die Wonka? Die geheimzinnige directeur? Sjakie weet nog niet welk waanzinnig avontuur hem te wachten staat. Wat weten de opa's en oma's nog meer? Wie zijn die loempia's die blijkbaar een hoofdrol spelen en wat zou de fabriek nu maken? Is het nog steeds snoep en wat voor snoep is dat dan? Op welke manier komt Sjakie nu de fabriek binnen en hoe komt hij alles te weten? En wat doet Wonka?

Informatie
De voorstelling is gebaseerd op het boek van Roald Dahl en bewerkt door Bert E. Cornelis en Ellen Dorland. Een familievoorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar. De voorstellingen worden gespeeld op zaterdag 18 mei en 25 mei, aanvang 19.00 uur en zondag 19 en 26 mei, aanvang 14.00 uur. Kaartverkoop via www.naatpiek.nl of voor de aanvang van de voorstelling aan de kassa van het theater. Entree is tot en met 12 jaar 6 euro, vanaf 13 jaar 8,50 euro. Kijk voor meer informatie op de website www.naatpiek.nl.

Meer berichten