Udense kunstenaar exposeert in De Pont Museum in Tilburg

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN/TILBURG | Onder de titel Celebration of Light presenteert De Pont in Tilburg tot en met 16 juni een expositie met recent werk van de Udense beeldend kunstenaar Jan van Duijnhoven.

Van Duijnhoven observeert dagelijks de brekingen van het zonlicht. Met wit, rood, geel en blauw verbeeldt de schilder iedere keer weer weloverwogen de val en breking van het natuurlijk licht. De kunstwerken van Van Duijnhoven ogen in eerste instantie abstract maar zijn in wezen hyper-concreet. De ruimte in zijn kunst is ingenieus veranderd in licht. In zijn unieke oeuvre vallen de fenomenen ruimte en licht, zowel filosofisch als schilderkunstig, naadloos samen. Met zijn intuïtieve en lumineuze variaties in ruimte, kleur en licht neemt hij al jaren een vernieuwende artistieke positie in de actuele kunst in.

Op 16 juni is er om 14.00 uur in het De Pont Museum ook een symposium over Licht, waaraan ook Jan van Duijnhoven deelneemt. Om 15.00 uur is er een officiële presentatie van de publicatie Celebration of Light.

Meer berichten