Een optreden tijdens een eerdere editie van het evenement
Een optreden tijdens een eerdere editie van het evenement

Zesde editie Muzikaal Uden in het vooruitzicht

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De poort naar de tuin van BrabantZorg Sint Jan staat op 17, 19 en 21 juni, de week voorafgaand aan de langste dag van het jaar, weer open voor het driedaags evenement Muzikaal Uden. Een evenement dat wordt georganiseerd met als doel 'verbinding maken met alle inwoners van de Gemeente Uden en in het bijzonder met de bewoners van Sint Jan'.

De zesde editie van het evenement zal de beste ingrediënten van de voorgaande jaren behouden maar er zal ook een nieuwe frisse wind waaien. "We gaan de thema's die normaal gesproken aan de avonden gekoppeld waren, loslaten", laat de driekoppige programmacommissie weten. De commissie heeft bewust gekozen voor veel meer afwisseling. "Zo is er elke avond voor iedereen een reden is om naar de tuin van Sint Jan te komen en te luisteren naar een favoriet stukje muziek."

Artiesten
Het artiestenaanbod bestaat uit jong aankomend talent en 'oude rotten' in het vak. "Er staan ouderen en jongeren op het podium. Het publiek kan luisteren naar klassieke maar ook naar moderne muziek, naar koren, bands en orkesten. Er zijn amateurs maar ook professionals te beluisteren." Het programma is nagenoeg rond maar het was volgens de organisatie niet makkelijk om te kiezen uit het grote aanbod van artiesten. "Uit de vele aanmeldingen die binnen kwamen hebben we een selectie gemaakt en daarbij helaas ook een aantal goede artiesten los moeten laten. Dat was niet makkelijk, zeker omdat we graag een podium bieden aan de Udense muzikanten". Er is in elk geval gezorgd voor minimaal één koor en één orkest tijdens elk dagdeel van het festival.

Informatie
Binnenkort zal het definitieve programma bekendgemaakt worden in het Udens Weekblad en op de website van Muzikaal Uden: www.muzikaaluden.nl. De Udenaar kan in elk geval 17,19 en 21 juni alvast in de agenda noteren voor drie muzikale zomerse avonden in de tuin van Sint Jan. Toegang is zoals ieder jaar gratis.

Meer berichten