Muziekvereniging De Eendracht speelt concert Brel & Brass

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | In Brel & Brass op zondag 16 juni gaat de Udense muziekvereniging De Eendracht de samenwerking aan met de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en bastrombonist Jos Jansen.

Voor de pauze speelt Muziekvereniging De Eendracht een instrumentaal programma, waarin bekendere nummers te horen zijn. In het tweede deel is het de beurt aan Van Hautem. Deze zangeres wordt gezien als één van Europa's beste Brel-vertolkers. Samen met De Eendracht brengt ze de mooiste liedjes van de Belgische chansonnier Brel ten gehore. "Het zijn uitdagende nummers", vertelt Mark Nederhof, voorzitter van De Eendracht. "We hebben veel tijd besteed aan het instuderen van de nummers, maar ze zitten er nu goed in en het belooft heel mooi te worden." Trombonist Jos Jansen speelt ook nog als solist met het orkest mee.

De Eendracht benaderde Micheline Van Hautem samen met Theater Markant. "Onze dirigent Sjef Ipskamp stond al eerder met haar op het podium. Hij vond het zo leuk dat hij dacht: dit kan ook in Uden." De voorstelling begint zondag om 14.30 uur. Een kaartje kost 17,50 euro (exclusief 1,85 euro ticketkosten) en kun je kopen via www.markantuden.nl of dezelfde dag aan de kassa.

Meer berichten