Een fragment uit de film
Een fragment uit de film

Franse film 'C'est ça l'amour' in Filmhuis De Pul

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Filmhuis De Pul draait aanstaande donderdag de Franse film 'C'est ça l'amour'. In deze intieme familiedrama van de Franse regisseuse Claire Burger zet een vader alles op alles om zijn gezin bijeen te houden.

Een biografische film is C'est ça l'amour niet, maar de film is duidelijk geregisseerd door iemand, die weet waar ze het over heeft. Wanneer hoofdrolspeler Mario (Bouli Lanners) door zijn vrouw (Cecile Remy-Boutang) na twintig jaar wordt verlaten, komt de zorg voor het gezin op de schouders van vader Mario. Hij probeert zichzelf te herpakken, maar weet zich geen raad met zijn puberende dochters. Terwijl zijn 17-jarige dochter bijna klaar is om het nest te verlaten en experimenteert met drugs en jongens, worstelt de 14-jarige Frida met haar ontluikende seksualiteit en het gemis van haar moeder. Om de orde in het gezin te herstellen, sluit Mario zich aan bij een lokaal theaterproject, waar zijn vrouw als lichttechnicus werkt. Zo hoopt hij haar liefde terug te winnen en het gebroken gezin weer bij elkaar te krijgen.

Filmhuis De Pul draait iedere donderdagavond een film in Cultuurpodium De Pul aan de Kapelstraat 13 in Uden. Tijdens deze filmavonden worden de films vertoond op een groot scherm en kunnen bezoekers onder het genot van een drankje genieten van een gevarieerd aanbod aan filmhuisfilms.

Filmtickets zijn te reserveren via filmpul.com. Een kaartje kost 6 euro. De deuren gaan open om 19.15 uur, de film begint om 20.00 uur. Reserveren wordt aangeraden.

Meer berichten