Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Pizza eten, booktuben en illustreren: Young Adult @ Bieb

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Alle jongeren, en vooruit, ook de ouderen, van Uden en omstreken konden afgelopen vrijdag hun hart ophalen in de bibliotheek, waar een Young Adult evenement georganiseerd werd. Deze avond draaide helemaal om Young Adult-boeken en hun fans.

door Merel Kuitert

Gehuld in zomerse sferen, met ananassen en flamingo's, was de bibliotheek bijna niet meer herkenbaar. Lisa van Schadewijk, stagaire van de bibliotheek en organisator van het evenement, luidde de avond in met een aankondiging en het doornemen van het programma. Hierna konden de jongeren door middel van een quiz over Young Adult boeken prijzen winnen. Er ging dan ook een winnaar vandoor met een boekenbon en een grote reep chocolade. 

Na een klein praatje van Merel Kuitert en Elke Cremers, die een blog runnen binnen Hebban en recensies schrijven, kwam auteur Maren Stoffels, die een lezing gaf over haar nieuwste YA-thriller Fright Night. Deze lezing was spannend, maar ook interactief. Hierna werd ze geïnterviewd en was het tijd voor het overvloedige pizza- en browniebuffet. Ondertussen konden er boeken gekocht en gesigneerd worden van onder andere booktuber Chinouk Thijssen (Fataal Spel, Truth or Dance) en Maren Stoffels, en konden de jongeren hun portret laten tekenen door Fabienne de Hoop (Fabosaurus). 

Toen was het tijd voor de workshoprondes. In ronde 1 kon er gekozen worden voor de workshop Booktube van Chinouk Thijssen en de workshop illustreren door Fabienne de Hoop, en in ronde twee mochten de aanwezigen genieten van de workshop boekbloggen van Manon en Kelly (Brightbluebooks) of een workshop schrijven van Sanne Kamphorst. Na een afscheidspraatje, neuzen tussen de boekenleggers en een goed gevulde goodiebag, was het tijd om naar huis te gaan.
 

Meer berichten