De voorstelling gaat over heldendom, vriendschap, opoffering, doorzettingsvermogen.
De voorstelling gaat over heldendom, vriendschap, opoffering, doorzettingsvermogen.

Groep Openluchtspel speelt toneel- voorstelling 'Helden' in theater Naat Piek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De voorstelling Helden gaat aanstaande zaterdag in première. Dit toneelstuk wordt gespeeld door de spelersgroep Groep Openluchtspel van toneelvereniging Naat Piek uit Uden. De voorstelling wordt geregisseerd door Willem Schouten, die afgelopen jaren ook de regie van Het Gruwelijk Sprookje en Arthur voor zijn rekening nam.

De Groep Openluchtspel bestaat uit leden van de verschillende toneelgroepen van Naat Piek, jongste spelers, jongeren en volwassenen. 'Helden' is een theaterbewerking van het boek 'Een lied voor Achilles' van Madeleine Miller. Net als in de Ilias, het epos waarin Homerus een deel beschrijft van de 10-jarigeTrojaanse oorlog, is Achilles het hoofdpersonage en de held. 'Helden' beschrijft de reis die Achilles met zijn vriend Patroclus maakt rondom die oorlog. Een strijd die ontstaat door de ontvoering van de mooie Helena naar Troje. Achilles staat voor een moeilijke keuze: eeuwige roem en een vroege dood, of een leven zonder glans als een totale onbekende. Hij kiest voor het eerste en Patroclus, verscheurd door liefde en angst voor en om zijn vriend, gaat met hem mee, de oorlog in.

'Helden' is een openluchtvoorstelling voor het hele gezin vanaf 9 jaar. De voorstelling wordt gespeeld op zaterdag 22 juni, 29 juni en 6 juli om 20.00 uur, en zondag 23, 30 juni en 7 juli om 14.00 uur. Kaarten koop je via www.naatpiek.nl of voor de aanvang aan de kassa. Entree tot en met 12 jaar 7,50 euro en 10 euro vanaf 13 jaar en ouder. Theater Naat Piek bevindt zich aan de Pnemstraat 1 in Uden.

Meer berichten