The Fatal Flowers houden reünie in De Pul

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | The Fatal Flowers staan voor een van hun eerste reünie-tournee shows in De Pul. De bekende Amsterdamse gitaarrockband stopte in 1990, maar is na zo'n 30 jaar terug op de Nederlandse podia. 

The Fatal Flowers – vaak ook geschreven zonder lidwoord –behoorden van midden tot en met eind jaren tachtig tot de protagonisten van de Amsterdamse 'gitaarschool', door sommigen wel de Amsterdamse 'gitaarmaffia' werd genoemd. Direct na de doombands uit de eerste helft van dat decennium grepen ze terug op de kracht van opbeurende melodieuze rocksongs, met invloeden uit de tegelijkertijd lopende Paisley Underground, maar ook uit de '70s New Yorkse punk- en new wave-scene en de Engelse pubrock.

De band was ambitieus, werkte er met een voor die tijd ondenkbaar arbeidsethos aan en nam platen op in het buitenland met beroemde producers als Craig Leon (Blondie), Vic Maile (Dr. Feelgood en Moto¨rhead) en Bowie- gitarist Mick Ronson. Met laatstgenoemde zelfs tweemaal. Ze stonden in 1987 op Pinkpop, in de tijd dat maar een Nederlandse band per jaar dat mocht. Ze sleepten een zilveren harp en twee Edisons in de wacht ver voor de tijd van de wildgroei aan (sub)categoriee¨n. Toch gaven ze er de brui aan in 1990, het jaar waarin ze zelfs in het vermaarde ZDF-programma Rockpallast stonden.

De reu¨nie van The Fatal Flowers gaat plaatsgrijpen in de laatste line-up, die van Pleasure Ground. Dat is met enerzijds oprichters zanger/gitarist Richard Janssen en drummer Henk Jonkers plus anderzijds sologitarist Robin Berlijn en bassist Geert de Groot. Een kaartje in de voorverkoop kost 31,07 euro, inclusief servicekosten. Kaarten voor optredens in De Pul zijn verkrijgbaar via www.livepul.com, Ticketmaster en alle Primera-filialen. Kijk voor meer informatie op www.livepul.com.

Meer berichten