Muzikaal Uden maandag
Muzikaal Uden maandag (Foto: Henk Lunenburg)
FOTOVERSLAG

Muzikaal Uden 2019: lekker weer en gezelligheid

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Vorige week kon iedereen drie dagen genieten van het festival Muzikaal Uden, in de tuin van St. Jan. Bewoners en andere belangstellenden konden genieten van allerlei muziek en dans.

Popkoor Sprightly beet maandag het spits af en bracht een aantal popsongs die het publiek erg wist te waarderen. Daarna was het de beurt aan Zangroep Spirit uit Mariaheide onder leiding van Maria van Asseldonk die hen op gitaar begeleidt.  Het Klarinet Ensemblele van Kunst & Co met mooie klassieke muziek bracht de rust er in. Tot slot stond het koor Jair uit Odiliapeel op het podium.

Op woensdag was het lange tijd onzeker of het door zou gaan, omdat er slecht weer werd voorspeld. De organisatie durfde het risico toch te nemen en liet het festival doorgaan. Een goede beslissing, want op een paar druppels na bleef het gewoon droog. Wel bleek dat veel mensen het niet aandurfden te komen, want het was wat minder druk dan de maandag. Gospelkoor Adaja, Gospelkoor Adaja, Robert den Hartigh en zijn leerlingen, Gitarando en Hannemanne zorgden voor een goede sfeer. Een van de medewerksters van De Pul die de drankjes rond bracht, zorgde tevens voor extra vermaak. Zij moedigde de bewoners aan om mee te zingen en te klappen, danste met de bewoners, zelfs als ze in een rolstoel zaten.
Het einde sloot ze af met een polonaise.

Op vrijdag was er een druk programma. In de middag kwamen Seniorenorkest Uden, DJ John de Visser, dans van Kunst & Co, harpensemble van Kunst & Co langs. In de avond was het podium voor de Brummers & zangkoor van St. Jan, het sleutelorkest & Vrolijke Nootjes, Bart van Gijn en als afsluiter Sixback & Maurice de Greef.

Henk Lunenburg maakte alle drie de dagen foto's. Bekijk ze hieronder!

Meer berichten