'Een romantische reis' in bibliotheek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft woensdag 14 januari om 20.00 uur op uitnodiging van bibliotheek Uden een inleiding op de tentoonstelling 'Een romantische reis'. Van 11 oktober 2014 tot 1 februari 2015 is in Het Noord-Brabants Museum in Den Bosch deze tentoonstelling te zien. Kaarten kosten 5 euro voor bibliotheekleden en 7 euro voor niet-leden.

[image=296864]

In de voorbije 25 jaar heeft de uit Roosendaal afkomstige voormalig tv-producent Jef Rademakers meer dan honderd hoogromantische schilderijen verworven, hoofdzakelijk van Nederlandse en Belgische meesters. De verzameling omspant de periode 1800-1870 met een zwaartepunt in de jaren 1840-1855. Het zijn landschappen, stadsgezichten, bloemstukken, portretten, genrestukken etc. Alle beroemde romantische kunstenaars zijn in de Rademakers Collectie vertegenwoordigd, zoals Barend Cornelis Koekkoek, Eugène Verboeckhoven, Frederik Kruseman, Petrus Gerardus van Os, Andreas Schelfhout, Wijnand Nuijen en Petrus van Schendel. Delen van de Rademakers Collectie zijn in de afgelopen jaren in verschillende Europese landen getoond. Voor het eerst (maar ook voor het laatst) wordt de volledige collectie getoond. In samenwerking met het Musée national d'histoire et d'art Luxembourg.

Walraven
Kunsthistorica Marie Christine Walraven studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Nu heeft zij reeds een jarenlange ervaring in het verzorgen van lezingen en cursussen, onder andere bij De Muzelinck in Oss . Zij heeft, zoals zij zelf zegt: "letterlijk het mooiste vak ter wereld".
Meer berichten