Kom je ook een Leesmiljonairs-boekje halen?
Kom je ook een Leesmiljonairs-boekje halen?

Leesmiljonairs: 1.000.000 minuten lezen in de zomer

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms wel één à twee niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dit wordt de zomerdip genoemd. Om deze zomerdip tegen te gaan, nodigt de bibliotheek deze zomer alle kinderen mét hun familie opnieuw uit om deel te nemen aan het project 'Leesmiljonairs'.

Samen wordt weer geprobeerd om 1 miljoen minuten te lezen. Zowel het lezen thuis, het voorlezen en het regelmatig bezoeken van de Bibliotheek tellen mee. Bij de bibliotheek kun je een speciaal Leesmiljonairs-boekje ophalen waarin je de gelezen minuten kunt opschrijven. Je kunt diploma's en cadeautjes verdienen als je een bepaald aantal minuten hebt gelezen. Wanneer het doel is behaald, komt er een spetterend afsluitingsfeest in de Kinderboekenweek op 4 oktober in de bibliotheek van Uden waar alle deelnemers voor worden uitgenodigd. Het diploma is ook meteen het ticket voor het feest.

Help mee
Helpen jullie om met z'n allen 1.000.000 minuten te lezen? Kom dan naar de bibliotheek in Uden, Volkel of Odiliapeel en haal je leesmiljonairs-boekje op.

Meer berichten