Antoinette Dietz laat haar fantasie de vrije loop als ze bezig is met haar glaskunst.
Antoinette Dietz laat haar fantasie de vrije loop als ze bezig is met haar glaskunst.

Bekijk kunstwerken tijdens Kunst in de Tuin

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

ODILIAPEEL | Na Nico Rovers en Lia van den Broek nemen nu Antoon van Beusekom en Ellie Manders het stokje over van 'Kunst in de Tuin'. Op 6 en 7 juli 2019, tussen 10.00 en 16.00 uur, exposeren zeven kunstenaars in Landschapstuin Peelrust aan de Lorkenweg 4 in Odiliapeel. Dit jaar zijn er kunstwerken te zien van Hennie van den Hurk, Diny Timmers, Geert Verstappen, Antoinette Dietz, Wim Dekkers, Ron van den Dikkenberg en Hanny Verbrugge-Pennings. Hieronder vertellen ze over hun passie voor kunst.

Ergens in de jaren '90 groeide bij Hennie van den Hurk de interesse voor keramiek. ''Veel cursussen, workshops en zelfstudie is de basis voor mijn kennis die ik nu bezit", vertelt hij. Sinds het najaar van 2000 bezit hij zijn eigen atelier in Keldonk. ''De laatste jaren maak ik vooral grotere keramische objecten. Mijn werken komen in deze landschapstuin goed tot zijn recht.''

Al meer dan 25 jaar maakt Diny Timmers beelden uit klei. Deze ruimtelijke beelden komen voort uit haar eigen ideeën. Al werkende met de klei en zoekende naar de vorm, ontstaat het beeld. "Hierin zijn ook de kleuren uit de natuur terug te zien. Ik hou van mooie vormen en een goede kleurharmonie. Mijn favoriete kleuren zijn een combinatie van ijzer en kobalt."

Geert Verstappen maakt kunst van brons. ''Ik zie mezelf als een plastische vormgever die de confrontatie aangaat met vormen. Ik streef naar een resultaat dat in de eerste plaats het oog moet behagen, zonder pretentie. Filosofische overwegingen en intuïtie leiden mij, maar ook het experiment.'' De objecten van Geert vertellen ieder een verhaal, dat voor elke aanschouwer een individuele boodschap met zich meedraagt.

Antoinette Dietz laat haar fantasie de vrije loop als ze bezig is met haar glaskunst. ''Het is boeiend om met glas te werken. Door zijn transparantie en weerbarstigheid vormt dat een mooie uitdaging. Afhankelijk van de stooktijd en de temperatuur kan het resultaat sterk variëren.''

Kunstschilder Wim Dekkers was als kind al bezig met tekenen. Om zijn inspiratie voor kunst en schilderen naar een hoger niveau te brengen, heeft hij een opleiding gevolgd bij het Centrum Kunstzinnige Vorming. '' Door het ontdekken van nieuwe technieken ging mijn interesse steeds meer uit naar het schilderen met olieverf op doek. Mijn schilderwerk heeft veel verschillende tijdvakken en stijlen. Het liefst maak ik schilderstukken van onderwerpen die ik zelf gezien heb op een van onze vele vakanties"

Ron van den Dikkenberg werkt met verschillende steensoorten. De beelden zijn figuratief van aard en kenmerken zich vaak door een grote mate van humor.

Mensen boeien Hanny Verbrugge. Ze schildert ze naar aanleiding van stilstaande beelden in gewone omstandigheden. Via oude foto's uit een album, foto's in de krant, of eigen foto's waaraan ze haar eigen draai geeft door objecten of mensen weg te laten of juist toe te voegen. ''Ik schilder eerst de achtergrond en zet dan met sterke streken de figuren op, die met een abstracte, expressieve manier een uitdrukking krijgen. Ook houd ik ervan om de natuur de schilderen."

Meer berichten