"Als je iets écht wil, dan lukt het je en kun je heel ver komen", aldus Marijke.
"Als je iets écht wil, dan lukt het je en kun je heel ver komen", aldus Marijke.
INTERVIEW

Udense brengt derde feelgood roman uit

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De Udense Marijke Vos bracht twee weken geleden haar derde boek uit. Na de feelgood romans 'Ik kom je halen' en 'Van Chanel naar flanel' kunnen liefhebbers nu genieten van 'Alles op alles'.

door Temmie van Uden

Het nieuwe boek speelt zich af bij een landgoed in Engeland en gaat over Nadja. Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella's kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen. Wanneer het huis wordt opgekocht door een miljoenenbedrijf en het huis gesloopt dreigt te worden, zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden.

Schrijfwedstrijd
Marijke's schrijfcarrière begon toen ze meedeed aan een schrijfwedstrijd. "Ik had nog nooit echt geschreven, ik besloot gewoon eens mee te doen." Dat bleek geen verkeerd idee, want ze kwam als winnaar uit de bus. "Als prijs mocht ik bloggen op de website van Life & Cooking, het programma van Carlo en Irene. Blijkbaar vonden mensen het leuk om iets van mij te lezen. Dat inspireerde me om door te gaan." Afgelopen jaar tekende ze een contract bij de uitgever Loft Books/Ambo Anthos. Een droom die uitkwam. "Ik ben nu nog geen fulltime schrijfster, maar dat is wel mijn ultieme doel. Als ik alleen met boeken schrijven mijn geld zou kunnen verdienen, zou ik het meteen doen." Naast haar werk als schrijfster, is ze ook tekstschrijfster en copywriter voor verschillende doelgroepen.

Voorbeelden
Chicklit.nl, een populaire website waarop je álles over boeken kunt vinden, publiceerde twee weken geleden een lijstje met de negen leukste chicklits van Nederland. Marijke: "Ik moest even een paar keer goed kijken, want ik stond erin met 'Van Chanel naar flanel'! Staat mijn naam daar tussen mijn voorbeelden, mijn helden waar ik altijd naar op keek. Inmiddels zit ik gewoon met hen te lunchen en kletsen. Dat is lastig te beseffen soms, maar zo leuk." Momenteel is de schrijfster bezig met een novelle; een kort vervolg op 'Van Chanel naar flanel'. Het verhaal gaat over Miranda, de rebelse zus uit het vorige boek. "Van Chanel naar flanel kwam vorig jaar uit en stond rond de feestdagen enkele weken in de top 10 van zowel bol.com als hebban.nl. Het was te leuk om niet nog een avontuur over dit verhaal in Canada te schrijven. Hopelijk is hij eind van dit jaar nog te lezen."

Alles op Alles
'Alles op Alles' komt uit bij Loft Books, een imprint van Ambo Anthos dat enkel e-books en audiobooks uitbrengt. Dat betekent dat dit boek vooralsnog alleen als e-book verschijnt. Het e-book is wel overal te verkrijgen. "Het is een lekker boek voor de zomer, een echt zomerverhaal." In 2020 hoopt ze weer met een nieuw boek te komen. "Ik merk dat mijn publiek groter wordt, en dat ik groeiende ben. Ik wilde dit heel graag en zo zie je maar: als je iets écht wil, dan lukt het je en kun je heel ver komen."

Meer weten over Marijke? Kijk dan op www.marijkeswereld.nl.

Meer berichten