Logo kliknieuws.nl/uden
Kunsthistorica Marie Christine Walraven.
Kunsthistorica Marie Christine Walraven.

Zomerse ontmoetingen met Marie Christine Walraven

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Bibliotheek Uden organiseert in de zomermaanden activiteiten voor iedereen die niet op vakantie gaat. Deze bijeenkomsten onder de titel 'Zomerse ontmoetingen' zijn nog op dinsdag 23, 30 juli en 6 augustus.

Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft dinsdag 23 juli in bibliotheek Uden een lezing over de tentoonstelling 'Sprezzature – Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860 – 1910).' De tentoonstelling Sprezzatura in het Drents Museum toont werk van meer dan veertig Italiaanse schilders. 'Sprezzatura' betekent onder meer 'virtuositeit' en 'schijn van moeiteloosheid'. Iets met 'sprezzaturra' doen, betekent iets met zoveel zwier en speels gemak doen, dat de overtuigingskracht er vanaf spat. Er is werk te zien van kunstenaars als Antonio Mancini, Federico Zandomeneghi, Giovanni Segantini en Giacomo Favretto.

Naast de kunstlezing staan er nog twee andere dingen op het programma. Op 30 juli is er een rondleiding voor en achter de schermen van bibliotheek Uden. Op 6 augustus is er 'Naar buiten: Poëzieroute met Maarten van den Elzen'. De Zomerse Ontmoetingen zijn van 10.00 tot 11.30 uur en vinden plaats in de Bibliotheek Uden aan het Mondriaanplein 16. Kaartjes kosten 2,50 euro. Ze zijn te koop in de bibliotheek of via www.bibliotheekuden.nl.

Meer berichten