Stijgende lijn bezoekersaantallen Markant Uden zet door

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Markant Uden ziet het aantal reserveringen voor theatervoorstellingen seizoen na seizoen stijgen. Dans, muziek, toneel en cabaret worden in Uden en de regio steeds vaker gekozen voor een avondje ontspanning.

"Een goed begin is het halve werk," begint directeur Jan Wouda. "We zijn er blij mee dat het aantal reserveringen in de voorverkoop wederom is gestegen. We hebben in deze periode 15 procent meer tickets verkocht dan vorig seizoen, dat biedt mooie perspectieven voor het aankomende theaterseizoen. Met deze stijging zetten we de trend van de afgelopen jaren door. Ten opzichte van drie jaar geleden verkopen we inmiddels 76 procent meer tickets in de voorverkoop periode. De totale groei van het aantal bezoekers ging in diezelfde periode stapsgewijs omhoog met 45 procent."
 
Stijgende lijn
Jan Wouda verklaart deze stijging als volgt: "Het theaterbezoek in Nederland zit over het algemeen in de lift. Daar bovenop is bij Markant Uden de laatste jaren gebouwd aan een bredere programmering, een compleet nieuwe marktbenadering en focus op gastbeleving. De programmering sluit steeds beter aan bij het profiel van onze bezoekers. We brengen meer voorstellingen dan een aantal jaren geleden. Je kunt bij ons genieten van meer dan 175 voorstellingen uit binnen- en buitenland. Onze, in september te openen kleine zaal met een comfortabele tribune voor 200 bezoekers draagt nu al bij aan de veelzijdigheid van de programmering. Voorstellingen die zich lenen voor een kleiner podium komen in deze intieme setting beter tot zijn recht." In het komende theaterseizoen ziet Markant Uden een mooie kaartverkoopstand over de hele linie. "We zien dat de kaartverkoop zich heel mooi spreidt over alle genres en verschillende voorstellingen. Van een bijzondere Formule 1 show waarin men een uniek kijkje achter de schermen van de autosport krijgt tot de prachtige muziekvoorstelling van onze Limburgse vrienden Rowwen Hèze." Hardlopers blijven bekende namen als Peter Heerschop, de Edwin Evers Band, Ellen ten Damme, Patrick Laureij, Frans Bauer, Nienke Plas en Jan Keizer en Anny Schilder, de originele stemmen van BZN sluiten hun carrière definitief af met een theatertour.
 
 

Meer berichten