Echo's uit de sixties in Eigen Herd

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Toen Elvis in militaire dienst moest, Buddy Holly verongelukte en Jerry Lee Lewis werd aangeklaagd voor ontucht, kwam de focus meer op Engeland te liggen. Daar kwam een hele nieuwe generatie muzikanten van de grond, waarvan de Rolling Stones, en the Beatles met hun Mersey Beat de bekendste voorbeelden zijn. Begin jaren 60 is waar Pennylane Project de draad op pakt. De band staat op zondag 8 september in Eigen Herd.

Pennylane Project speelt al jaren samen en heeft veel podia bestegen. Het publiek weet de muziek en de presentie hiervan enorm te waarderen. Pennylane Project brengt een overzicht van de popgeschiedenis van de 60-er jaren. Het is als het ware een documentaire over de bands uit Engeland en America en hoe zij in die jaren op elkaar reageerden.

Ook vanuit Nederland werd de nieuwe muziekrichting aangevuld met nummers die iedereen nog steeds mee zingt. Hits van Golden Earrings, Q-65 en Shocking Blue veroveren de Amerikaanse en Engelse markt. Pennylane Project laat dus alle invloeden in de 60's muziek de revue passeren, waarbij ook Hair en Woodstock niet worden vergeten. Een optreden van Pennylane Project is een waar feest van herkenning, niet alleen voor de oudere jongere onder ons, maar ook de jeugd weet onze gouwe ouwe hits steeds meer te waarderen. De immer populair wordende top 2000 of andere poplijsten die rond de jaarwisseling overal te horen zijn, getuigen hiervan. De middag begint om 15.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Entree is 5 euro.

Meer berichten