Workshop natuurfotografie voor amateurfotografen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De herfst is de mooiste tijd van het jaar om natuurfoto's te maken en natuurgebied de Maashorst is een uitgestrekt en afwisselend gebied waar je prachtige foto's kunt maken. Speciaal daarom verzorgt RonaldStrijboschPhotography op zaterdag 28 september en zaterdag 5 oktober een workshop natuurfotografie voor beginners en minder ervaren amateurfotografen die meer willen bereiken met hun camera.

Heb je een spiegelreflex- of systeemcamera (maakt niet uit welk merk) en fotografeer je in de natuur altijd op de automatische stand? Dan zijn deze workshops iets voor jou. De workshops zijn informeel en vooral bedoeld om van elkaar te leren en te genieten van al het moois wat natuurgebied de Maashorst te bieden heeft in de herfst. Met wat basiskennis en praktische tips leer je tijdens een photowalk om gebruik te maken van de uitgebreide mogelijkheden die je camera biedt.

Workshop voor beginners
De workshop voor beginners op 28 september start om 09.00 uur met een eenvoudige uitleg over de basis van fotograferen en de mogelijkheden van een camera. Daarna volgt een photowalk van ca. 5 km. Deelnemers gaan leren 'kijken', composities maken, standpunten innemen en oefenen met verschillende camera instellingen. In het tweede gedeelte van de wandeling maken deelnemers gebruik van het beschikbare licht om de verschillende landschappen die je tegenkomt zo mooi mogelijk vast leggen.

Vervolgworkshop voor gevorderden
In deze workshop ga je een stapje verder en al om 08.00 uur aan de slag met technieken zoals panorama, HDR, focus stacking, kunst van weglaten, details en spelen met licht. Na een korte uitleg gaan de deelnemers snel van start met de photowalk om het mooie licht van de ochtend mee te pakken. Speciale aandacht wordt gegeven aan het fotograferen van bijvoorbeeld wolken, zon, paddenstoelen, bladeren, dauw en wat we verder tegenkomen.

De kosten van de workshops zijn zo laag mogelijk gehouden om iedereen de kans te geven hieraan deel te nemen. Beide workshops kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.ronaldstrijbosch.nl onder workshops.

Meer berichten