Nieuw: prentenboeken in andere talen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOEKEL | Bibliotheek Boekel breidt vanaf september haar collectie uit met (prenten-)boeken in het Pools, Arabisch en Turks voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Deze nieuwe collectie wil de bibliotheek graag aan iedereen laten zien en horen. De anderstalige (prenten-)boeken worden gepresenteerd tijdens een speciaal BabyKwartier op dinsdag 10 september van 10.00 tot 11.00 uur. Dit BabyKwartier is bedoeld voor ouders en kinderen met Pools, Arabisch of Turks als moedertaal. Er wordt voorgelezen aan de kinderen, ouders krijgen informatie over voorlezen in de eigen moedertaal en natuurlijk zijn de nieuwe (prenten-)boeken ook meteen te leen.

Uit ervaring en onderzoek komt naar voren hoe belangrijk het is dat kinderen in de moedertaal worden voorgelezen. En ook de voorlezer doet dat het liefste in zijn eigen taal. Voorlezen heeft een positief effect op kinderen en het maakt niet uit in welke taal ouders voorlezen. Een goede beheersing van de moedertaal versnelt en bevordert het leren van de Nederlandse taal. Meertalig voorlezen versterkt het denken over taal en het maakt kinderen cognitief flexibel.

Meer berichten