The Ruggets in actie. (foto: Claudia Hansen)
The Ruggets in actie. (foto: Claudia Hansen)

Combinatie van de urban dans en klassieke muziek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Een samenwerking tussen slagwerkvirtuozen, een blaasorkest en topdansers. Na het succes van deze voorstelling als opening van TROMP 2018 gaat Marching & Breakin' in september 2019 op tour door Noord-Brabant. Op woensdagavond 18 september zijn de breakdance crew The Ruggeds, Dominique Vleeshouwers, Emil Kuyumcuyan en Harmonie St.Michaël van Thorn te zien in Markant Uden.

Een avond die de brug tussen klassieke muziek en urban straatcultuur slaat. In Marching & Breakin' werken de Nederlandse en Turkse slagwerkvirtuozen Dominique Vleeshouwers en Emil Kuyumcuyan samen met de wereldwijd vermaarde Eindhovense breakdance crew The Ruggeds en Harmonie St. Michaël van Thorn, winnaar van het Europees Kampioenschap voor blaasorkesten. Samen maken ze breakdance tot ballet, toveren ze een traditionele Nederlandse harmonie om tot een hiphoporkest en laten ze intieme slagwerkklanken evolueren tot energieke beats. De eerste wereldtitel viel The Ruggeds ten deel in 2014 tijdens de Bboy kampioenschappen. Ook was de crew te zien in het populaire Amerikaanse tv- programma World of Dance en dansten ze eerder in een videoclip van Justin Bieber. The Ruggeds staan bekend om hun unieke individuele stijlen, muzikaliteit en acrobatische routines.

Informatie
Marching & Breakin's begint om 20.15 uur. Tickets kosten 20 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen (exclusief 1,85 euro per ticket) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten