Foto proostmoment openingsavond vernieuwde kleine zaal
Foto proostmoment openingsavond vernieuwde kleine zaal (Foto: Jason Setzer)

Theater Markant presenteert nieuwe theatertribune in de kleine zaal

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | In de afgelopen jaren experimenteerde Markant Uden al met een kleine zaal opstelling. Hier werd dusdanig enthousiast op gereageerd dat het theater een theatertribune aanschafte met 200 zitplaatsen. Hiermee heeft Markant er een volwaardige kleine theaterzaal bij, met hetzelfde comfort als de gasten gewend zijn in de grote zaal. De vernieuwde kleine zaal werd geopend tijdens een feestelijke avond voor alle Vrienden van Markant.

Markant Uden schafte deze zomer een nieuwe tribune aan voor de kleine zaal. Deze tribune is binnen een half uur op te bouwen en weer in te klappen. Hierdoor kan binnen de bestaande evenementenzaal, die plaats biedt aan 1000 gasten, binnen no-time een kleine zaal gevormd worden. Directeur Jan Wouda vertelt enthousiast: "We creëren een prachtige intieme setting voor 200 gasten, waarbij het nauwelijks merkbaar is dat men zich begeeft in een grotere ruimte. Met deze tribune, die een heerlijk zitcomfort heeft, is onze kleine zaal écht een feit. We programmeren er intieme theatervoorstellingen en geven jong talent een podium, maar deze kleine zaal leent zich ook uitstekend voor presentaties, congressen en andere zakelijke bijeenkomsten."

Programma kleine zaal
"We sorteerden, bij het samenstellen van ons programma, natuurlijk al voor op de komst van deze tribune en hebben ons kleine zaal programma dan ook uitgebreid. Je vindt er de meest uiteenlopende voorstellingen. Zo speelt ons huisgezelschap Van Den Krommenacker Theaterproducties er intiem op-de-huid-theater en laten cabarettalenten zoals Jens Dendoncker, Thomas Smith en Daan Boom je schuddebuiken van het lachen. Maar je geniet er ook van prachtig toneel zoals 'Up', de opvolger van 'Paaz' en een theatercollege van Wim Daniëls, die je meeneemt in de wondere wereld van taal."

Openingsavond voor Vrienden
Markant Uden opende de vernieuwde kleine zaal officieel samen met de Vrienden van Markant. Dit gezelschap van trouwe bezoekers genoot op deze avond van een uniek kijkje achter de schermen van Markant en de theaterwereld én optredens van Mariska van Kolck, Julia Berendse en Ed Stuijlaart. Uiteraard werd er ook geproost op de nieuwe tribune en vele avondjes uit in de vernieuwde kleine zaal.

De complete kleine zaal programmering is te vinden op www.markantuden.nl.

Meer berichten