Kunsthistorica Marie Christine Walraven.
Kunsthistorica Marie Christine Walraven.

Kunstlezing De Toorop Dynastie – Drie kunstenaarsgeneraties

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft op dinsdagavond 1 oktober op uitnodiging van bibliotheek Uden een inleiding op de tentoonstelling 'De Toorop Dynastie. De tentoonstelling is te zien in het Stedelijk Museum Alkmaar van 28 september tot en met 26 januari 2020.

Jan Toorop was één van de kunstenaars die rond 1900 de snel opvolgende vernieuwingsbewegingen in zijn kunst verwerkte. Daarmee wees hij de moderne kunst in Nederland in een nieuwe richting. Toen zijn dochter Charley besloot om kunstenares te worden, was haar vader een belangrijke Nederlandse kunstenaar. Ondanks het feit dat zij profiteerde van de vakkennis en het netwerk van haar vader, sloeg Charley bewust een andere weg in om een eigen reputatie te kunnen opbouwen. Dat gold later ook voor haar zoon Edgar Fernhout. In deze lezing wordt ingegaan op de onderlinge overeenkomsten en verschillen tussen deze drie kunstenaarsgeneraties

Marie Christine Walraven
Kunsthistorica Marie Christine Walraven studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Zij geeft in een serie kunstlezingen in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken inleidingen op de grote tentoonstellingen in Nederlandse musea.

Kaartverkoop
Kaarten voor de inleiding, die om 20.00 uur begint, zijn te koop via online kaartverkoop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Kaarten kosten 7 euro (in voorverkoop voor bibliotheekleden 5 euro).

Meer berichten